Gasztro

Napi tökrecept: így készíts tökchipset!

Könnyen elkészül, egészséges, és a sima chipsszel ellentétben egyáltalán nem hizlal.

Korábban megmutattuk, hogyan készíthetsz chipsadómentes nassolnivalót otthon, ami lehet, hogy olcsó, de ugyanúgy egészségtelen. Ha jót szeretnénk tenni a szervezetünknek, akkor viszont készíthetünk chipset almából vagy zöldségekből, például répából, zellerből, paszternákból, de most a tökszezon közepén mi a tökchipset próbáltuk ki.

Tökchips fűszeresen forrás: Huffington Post
Tökchips fűszeresen Forrás: Huffington Post

 

Tökchips

Hozzávalók:

  • bő locsoláshoz olívaolaj
  • tetszés szerint sütőtök
Kategóriaelőétel
Elkészítési idő35 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

 

Az egészséges nassolnivaló alapja, hogy nem serpenyőben sütjük ki bő olajban, hanem sütőben. Miután kiszedtük a tökmagokat, egy szeletelővel essünk neki a sütőtöknek, aztán tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Sózni nem fontos, viszont finoman locsoljuk meg olívaolajjal. A bátrabbak zúzott fokhagymát, koriandert, csilit és borsot is használhatnak. Rakjuk be a 175 fokra előmelegített sütőbe, és süssük nagyjából 25 percig. Akkor kész, ha kiszáradt és szépen megpirult, de még nem égett. Ugyanígy készíthetjük el az almachipset is, csak arra fahéjat szórjunk.  

  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top