Gasztro

Itt a koktél, ami undorítóbb a véres agynál

A koktélkészítés művészet, de hogy egy gusztustalan szalonnás italt ki inna meg jóízűen, nem tudjuk. Pedig az új trend ez lesz…

Itt a koktél, ami undorítóbb a véres agynálNekünk már a Koktél című filmben is nehezen vette be a gyomrunk a tojásos sörös másnaposságűző koktélt (1-1 arányban paradicsomlé és világos sör, egy feles vodka, 2 aszpirin, 1 tojás), sőt a véres agyat sem kóstolnánk meg soha, de ez a Londonból származó ital minden eddigi kreálmányt alulmúl.

Felejtsük el a cuki napernyőket és flamingós szívószálakat, aki igazán menő akar lenni, az ropogósra sütött baconnel kevergeti az italát. A vodka- és whiskey-alapú koktél egyébként egy kiállítás alkalmából készült, és több hasonlóan undorító társa is van a versenyben. Gyomortartalom, fertőtlenítőszer és váladékminta névre keresztelt szörnyűségek is felkerültek a listára, amelyek még a szalonnásnál is sokkal ihatatlanabbak. Látványra legalábbis biztosan, a bártender, James Dance viszont lelkesen érvel az italok mellett, amelyek szerinte rondák ugyan, de nagyon finomak…

Azért a biztonság kedvéért leírjuk receptet, hátha valakinek kedve támad hozzá.

• 25 ml whiskey
• 25 ml vodka
• 1 kávéskanál cukor
• 1 kávéskanál só – a dekoráláshoz
• egy kevés fehér bors és paprika
• néhány csepp Tabasco és Worcestershire szósz
• néhány csepp fekete ételfesték
• 1 gerezd citrom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top