Hamburger: a legdivatosabb étel

Hol van már a szusiimádat és a hot dog függők nyomulása... Aki igazán trendi, az 2012 őszén hamburgerben utazik.

A bacon térhódítása után ismét egy kalóriadús ételé a főszerep. A szalonnás nyalóka és egyéb bizarrul zsíros dolgok után a salátás, sajtos burgerek születtek újjá pulcsin, táskán, vagy akár bútoron.

Aki pedig nemcsak hordani, hanem enni is szeretne egy jó burgert, annak íme, a legjobb hamburgerpogácsa receptje, házi puffanccsal.

 

Házi puffancs hamburgerhez

Hozzávalók:

  • 60 dkg finomliszt + 30 dkg rétes liszt
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál só
  • 4 evőkanál tejföl
  • 2 db tojás
  • 3 dl (langyos) tej
  • 5 dkg (friss) élesztő
Házi puffancs hamburgerhez
Kategória főétel
Elkészítési idő 190 perc
Nehézségi szint közepes

Elkészítés

A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd alaposan kidagasztjuk. 2 órán keresztül langyos helyen kelni hagyjuk. Amikor duplájára kelt, lisztezett deszkára borítjuk, és kinyújtjuk. 10 egyforma részre osztjuk, és kis golyókat formálunk belőle. Ezután ismét 1 órán át kelesztjük a bucikat, majd 180 fokos sütőben 25 percig sütjük őket. 

 

Házi burger

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg darált marhahús
  • 5-8 dkg veseháj
Házi burger
Kategória főétel
Elkészítési idő 20 perc
Nehézségi szint könnyű

Elkészítés

 

Először is a vesehájtól senki ne idegenkedjen, a hamburgerhús attól lesz igazán finom és szaftos. Nem lesz tőle zsíros és nem is néz ki bizarrul. A hentest kérjük meg, hogy a daráljon a húshoz egy keveset belőle. Miután a húst otthon is átdaráltuk, összekeverjük a finomra vágott hagymákkal és legalább 3-4 órán át állni hagyjuk. Forró serpenyőben megsütjük, mindkét oldalán süssük 3-3 percig (így rare lesz), és lehetőleg ne forgassuk túl sokat, nehogy szétessen. 

 

Megosztás
 
Címkék: divat, trend, hamburger

Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Bibige 2012-09-03 21:52

Évekig a hamburger volt a kedvenc kajám, egy idő óta viszont átnyergeltem a gyrosra. Egyikkel sem bíbelődöm itthon, hanem a városban jártamban-keltemben veszem meg, illetve fogyasztom el.

castaic 2012-09-03 16:15

Serpenyobol Hamburger????? Angus vagy kobe esetleg buffalo hus. De tisztan- mindenfele hagyma es vesehaj nelkul. Ha izesiteni akarjuk akkor pacoljuk egy kis BBQ szoszban a grillezes elottt. Vagy egy kis A1 es fokhagymas vajjal kenjuk be a grillezes alatt. Hagyma, paradicsom, a minimum- utana pedig ami tetszik-sajt, chili, quacomole, bacon, pacolt gombaszeletek....A jo hamburgerhe jo minosegu marhahus kell nem kevert hus.

Nők Lapja Cafe 2012-09-03 16:15

Hol van már a szusiimádat és a hot dog függők nyomulása... Aki igazán trendi, az 2012 őszén hamburgerben utazik.

Nők Lapja Café: Hamburger: a legdivatosabb étel