Új trend: egy zacskóban fagyaszd az egész menüt!

Honnan máshonnan indulna a vadonatúj hóbort, mint Amerikából? De ez legalább nem teljesen értelmetlen ötlet.
Új trend: egy zacskóban fagyaszd az egész menütAz alapötlet egyébként nem rossz, az egyetlen hibája, hogy kivétel nélkül egytálételekhez használható. A mozgalmat olyan háziasszonyok indították útjára, akik szeretnének minden nap valamilyen frissen főtt, tartósítószerektől mentes vacsorát feltálalni, de a napi teendők mellett már nem jut idejük piacra menni, vagy hosszan bíbelődni az alapanyagok előkészítésével.

Ezért a mélyhűtő kapacitástól függően bevásárolnak 1-2 hétre előre, majd az alapanyagokat feldarabolják, és a fogásokat a fűszerekkel együtt zacskókba teszik. A felengedés során pedig a húsok szépen bepácolódnak. Arra kell csupán figyelni, hogy a zacskóba olyan ételek hozzávalói kerüljenek, amelyeknek a főzési ideje nagyjából megegyezik. Amennyiben nagyon eltérő, a hosszabb főzési időt igénylő alapanyagokat érdemes egy kicsit elősütni. Valamint paradicsomos ételekhez érdemes a szószt  előre megfőzni, és úgy kiadagolni, különböző zöldségekkel és húsokkal.

Új trend: egy zacskóban fagyaszd az egész menüt

Mi simán összezárnánk csirkecombot szalonnakockákkal, rozmaringgal, hagymával és borral, és tepsiben sütnénk készre. De a csirkemáj, mustár, olívaolaj és kakukkfű sem rossz párosítás.

Te szoktál így fagyasztani?

Fotók forrása: http://melissafallistestkitchen.blogspot.hu, http://lovingmynest.com
Címkék: vacsora, menü, mélyhűtés

Hozzászólások

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás

Ezt jól kifőztük!
Ha újdonságot szeretnél varázsolni a húsvéti asztalra, itt a helyed! Töltsd fel kedvenc húsvéti receptedet a Nők Lapja Café oldalára, és szavazz az általad legjobbnak tartott receptre!
A legtöbb szavazatot kapott receptet megjelentetjük a Nők Lapja Café gasztro rovatában.

További információk>>>