Irány a csirkepaprikás-fesztivál!

Több mint háromezer embert várnak a Szüreti Csirkepaprikás Fesztiválra, amelyet augusztus 25-én rendeznek Siklóson.

Irány a csirkepaprikás fesztvál!A tizenegyedik alkalommal sorra kerülő esemény délután négy órakor kezdődik, amikor a részt vevő csapatok tüzeket gyújtanak a Várkertben, és hozzálátnak a háromkilós csirkék főzéséhez. A csirkepaprikás – amellett, hogy általában is fontos szerepet tölt be a magyar gasztronómiában – korábban nem hiányozhatott a szüretelők asztaláról sem a siklósi térségben.

A résztvevők szórakoztatásáról a Bon-Bon, a Vivát Bacchus és 3+2 együttes gondoskodik.

Ági anyus csirkepaprikása a Nők Lapja Cafén

Évek óta főzünk csirkepaprikást, de sokáig valahogy sosem volt elég dús és ízes a szaft. Pedig ez a titka az egésznek.

A titok: paprika, paradicsom és botmixer

Ági anyus csirkepaprikása a Nők Lapja Cafén

Hozzávalók 4 személyre:

  • ízesítéshez só
  • 4 dl tejföl
  • 3 fej vöröshagyma
  • ízesítéshez őrölt bors
  • 1 db paradicsom
  • ízlés szerint fűszerpaprika
  • 4 db (fejenként 1) csirkecomb
  • 1 db tv paprika
  • pirításhoz kacsazsír
Ági anyus csirkepaprikása a Nők Lapja Cafén
Kategória ebéd
Elkészítési idő 60 perc
Nehézségi szint közepes

Elkészítés

 

A csirkét besózzuk. A hagymát zsíron puhára pároljuk, lassú tűzön, hogy a hagyma szinte krémes legyen, ne sajnáljuk az időt. Ez ahhoz kell, hogy a szaft jó sűrű legyen és ne kelljen behabarni. Ha a hagyma már készen van, jöhet a felaprított paprika és paradicsom, kicsit átforgatjuk és megfonnyasztjuk (érdemes a paradicsom héját lehúzni), lehúzzuk a tűzről és 2-3 púpozott teáskanál fűszerpaprikát szórunk rá, majd rátesszük a besózott csirkecombot. 10 percig pirítjuk víz nélkül, majd öntünk rá annyit, hogy éppen ellepje, de ügyeljünk, hogy ne legyen túl sok a víz. Lassú tűzön puhára főzzük, majd kiszedjük a csirkét, a maradék szaftot botmixerrel összeturmixoljuk, majd állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a tejfölt, ha szükséges, újra turmixoljuk. A megfőtt csirkét visszatesszük, majd átforraljuk. Vajas nokedlival tálaljuk. 
Megosztás
 
Címkék: csirke, pörkölt

Hozzászólások

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás