Gordon Ramsay a legjobban kereső szakács

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Világszerte 24 étterme és összesen 11 Michelin-csillaga van, számos szakácskönyvet írt, tévéműsorokat vállal, és most már az Egyesült Államok legjobban kereső szakácsa is a brit Gordon Ramsay.
2012. 07. 19. |

Kövess minket!

f Ajánlom

A nagyszájú sztárszakács keresetét 38 millió dollárra taksálta vadonatúj listáján a Forbes pénzügyi magazin. A skóciai születésű séf azt a Rachael Rayt előzte meg, aki az elmúlt egy évben (2011 és 2012 júniusa között) 25 millió dollárt keresett televíziós műsorai, magazinjai és szakácskönyvei révén.
A harmadik helyen „Hollywood szakácsa”, az osztrák származású Wolfgang Puck szerepel. A híres szakács elsősorban 20 étterme sikerének köszönhette azt a 20 millió dollárt, amellyel a Forbes szerint egy év alatt gazdagodott.   

„A listán szereplő szakácsok mindannyian nagyon sokoldalúak – mondta Dorothy Pomerantz, a magazin munkatársa. – Senki sincs köztük, aki kizárólag éttermeire támaszkodna. A tévé óriási szerepet játszik abban, hogy felkerüljenek a listára, mert ugyanannyi pénzt hoz nekik, mint amennyi éttermeikből származik” – magyarázta, hozzátéve, hogy a szakácskönyvek és egyéb „portékák” szintén növelik a séfek bevételeit.

Gordon Ramsay a legjobban kereső szakács
Olvass tovább

Hozzászólások