További friss hírek

Így készül a tökéletes rámentészta – videó

Így készül a tökéletes rámentészta – videó

Ha egy adag rámen belapátolása közben valaha is felmerült benned a kérdés, hogy például mitől olyan göndör ez a tészta, vagy hogyan hajtogatják össze oly módon, ahogy a csomagban találod, akkor mindenképp nézd meg ezt a a videót. Mindenre választ...

Csináld magad: macikávé gyomnak látszó gyógynövényből

Csináld magad: macikávé gyomnak látszó gyógynövényből

A mezei katáng vadon termő, gyűjthető növény, amivel ilyenkor nyáron könnyű összefutni a mezőkön, árokszéleken. Gyomnak is nézhetnénk, de ennek a vastag gyökeréből készül a pótkávé, más néven cikóriakávé vagy macikávé. A gyerekek által is...

Mit főzzek ma vacsira?

Mit főzzek ma vacsira?

Folytatódjon a könnyű nyári vacsorák keresgélése, nem áldozunk órákat a tűzhely előtt. A grillezett sajt mindenkinek a kedvence a mi házunk táján, a cukkinisalátát pedig elcsipegetik még az aprónépek is.

Babaarcú körtét dobtak piacra – fotók

Babaarcú körtét dobtak piacra – fotók

Génmódosítás nélkül, egészen egyszerű módszerrel termesztik.

Rumos meggy házilag

Rumos meggy házilag

Desszertekbe is tökéletes, de bóléhez adva is mennyei. Vagy csak úgy magában az esti film mellé pár darab. Próbáld ki te is!

Mit főzzek ma vacsira?

Mit főzzek ma vacsira?

Határozottan melegünk van, olyannyira, hogy semmi másra nem vágyunk, csak hűsítő folyadékokra. Enni is alig bírunk a kánikulában, úgyhogy estére is inkább hideg levessel készülünk, némi extrával.

Mit főzzek ma ebédre?

Mit főzzek ma ebédre?

Újdonságot szeretnénk kipróbálni, ezért esett a választás egy olyan török receptre, amit még sosem kóstoltunk. De majd most!

Mit főzzek ma ebédre?

Mit főzzek ma ebédre?

Paradicsomból még mindig sok van a kamrában, úgyhogy e köré csoportosítottam a mai ebédet is. A húsgombóc amúgy is nagy sztár felénk, így paradicsomosan, olaszosan pedig mindenkinek kedvére lesz.

Mit főzzek ma vacsira?

Mit főzzek ma vacsira?

Olaszos különlegességre vágytunk, ami kicsit sajtos, kicsit paradicsomos, de mégsem a szokásos tészta. Remek receptre leltünk, tökéletes vacsora lesz belőle.

Kata főz: panírozott csokifagyi málnaszósszal

Kata főz: panírozott csokifagyi málnaszósszal

Extrémen hangzik, de megéri, hogy végre kipróbálhassuk, milyen, ha forró olajba dobjuk a fagyigombócokat, és nem folynak széjjel. A végén a málnavelő a ráadás.

Itt a legegyszerűbb puha pogácsa receptje

Itt a legegyszerűbb puha pogácsa receptje

Voltunk a piacon. A tejesnél megláttam, hogy 400 forintért adnak fél kiló fetát, vettem hát. Ettük kenyérre kenve, de fél kiló sok, így kerestem hozzá receptet. Egy se tetszett, amit találtam, így kidolgoztam a felleltek alapján a saját verziómat...

Mit főzzek ma vacsira?

Mit főzzek ma vacsira?

Mivel a barátnőm beállított több kiló paprikával és paradicsommal, így lecsó lesz reggelire, ebédre és vacsorára is. Végigpróbálom az összes receptet, kezdve Imre papa lecsójával.

Itt az energiatakarékos lábas!

Itt az energiatakarékos lábas!

A gáztűzhellyel rendelkezők járhatnak jól vele.

Három különleges fogás: ezt is lehet paradicsomból

Három különleges fogás: ezt is lehet paradicsomból

A nyári meleget csakis az illatos, érett, édes paradicsomok miatt vagyok hajlandó megbocsátani. Nyersen csak úgy, magában a reggelihez, ebédre mondjuk egy hideg levesnek elkészítve, délután egy sima vajas kenyér mellé, vacsorára pedig valamilyen...

Nyári hűsítő: mentás, vaníliás dinnyekoktél

Nyári hűsítő: mentás, vaníliás dinnyekoktél

Az úgy kezdődött, hogy vettünk egy dinnyét, ami ízre inkább félúton volt a tök és az édes, piros húsú rokona között. Na persze meg lehetett volna enni azért önmagában is, de sokkal jobb ötletem támadt: Kerüljön a koktélospohárba!

300 kiló húsból készült a gigakebab

Rekordot döntöttek a szakácsok.

Mit főzzek ma vacsira?

Mit főzzek ma vacsira?

Határozottan egészségesen szeretnénk ma vacsorázni, úgyhogy alakbarát saláta lesz a lakoma estére. Olyannyira fittek leszünk, hogy még a majonézt is vegán módon készítjük el.

Csináld magad: friss házi sajtkrém és mascarponepótló

Csináld magad: friss házi sajtkrém és mascarponepótló

A piskótát kókuszcukorral, a krémet pedig bolti mascarpone helyett házi sajtkrémmel és eperrel kevertem, nagyon finom lett! – írja bloggerünk. Próbáld ki te is!

Különleges torták és tippek a Tortakirálytól

Különleges torták és tippek a Tortakirálytól

Ő a cukrászok Gordon Ramsay-je, bár tény, hogy nem olyan mocskos a szája, mint a brit szakácsnak. Buddy Valastro látszólag megvalósíthatatlannak tűnő tortákat kelt életre családjával együtt az 1910 óta működő Carlo’s Bakery cukrászatban, és a már...

Ketchup málnalekvárból: így készül a hamburgertorta

Ketchup málnalekvárból: így készül a hamburgertorta

Képzeljetek el a férfiembert, aki az elmúlt másfél évben, hogy ha megkérdeztem tőle, hogy „Mit ennél, drágám?”, 100-ból 99-szer azt válaszolta, hogy hamburgert! Bloggerünk úgy döntött, a születésnapjára is hamburgerrel lepi meg. Hamburgertortával!

Mit főzzek ma vacsira?

Mit főzzek ma vacsira?

Dinnyés kedvünkben vagyunk ma, mégis csak magában olyan szegényesnek tűnne. Így hát művészkedünk belőle egy isteni finom dinnyesalátát.