Ebben a hőségben egyszerűen nem lehet bírni jégkrém nélkül, a dobozos fagyik olyan tempóban fogynak a mélyhűtőből, hogy pénztárcánk egyszerűen nem bírja szuflával. A házi fagyikat viszont nincs kedvünk óránként átkeverni, meg bajlódni velük a tűz fölött. Ezeket az egyszerű megoldásokat nekünk találták ki.
Joghurtfagyi a dobozból
Szerezz be néhány doboz gyümölcsös joghurtot, minél több benne gyümölcs, annál finomabb lesz a jégkrémed. Majd egy határozott mozdulattal szúrd bele a pálcát. Tedd mélyhűtőbe néhány órára, majd oszd ki a családnak.
Limonádéfagyi
Egy nagy kancsóba csinálj limonádét, cukorszirupból és jó sok citromból. A jégkrémformába tegyél gyümölcsöket, majd a limonádét öntsd rá. Tedd be a mélyhűtőbe, ameddig meg nem fagy. Kerti partira ideális.
Borfagyi
Borfagyit úgy készíthetsz, hogy a szokásos forraltbor-fűszerekkel (cukor, narancshéj, narancslé, fahéj, szegfűszeg) hagyományos forralt bort csinálsz, majd megvárod, amíg kihűl, kis poharakba töltöd, egy pálcát beléjük szúrsz, és beteszed a mélyhűtőbe őket.
|
|