Gasztro

A világ legegyszerűbb jégkrémei

Egy hurkapálca vagy egy grillpálca kell hozzá, meg még valami... és kész is.

Ebben a hőségben egyszerűen nem lehet bírni jégkrém nélkül, a dobozos fagyik olyan tempóban fogynak a mélyhűtőből, hogy pénztárcánk egyszerűen nem bírja szuflával. A házi fagyikat viszont nincs kedvünk óránként átkeverni, meg bajlódni velük a tűz fölött. Ezeket az egyszerű megoldásokat nekünk találták ki.

Joghurtfagyi a dobozból

Szerezz be néhány doboz gyümölcsös joghurtot, minél több benne gyümölcs, annál finomabb lesz a jégkrémed. Majd egy határozott mozdulattal szúrd bele a pálcát. Tedd mélyhűtőbe néhány órára, majd oszd ki a családnak. 

Limonádéfagyi

Egy nagy kancsóba csinálj limonádét, cukorszirupból és jó sok citromból. A jégkrémformába tegyél gyümölcsöket, majd a limonádét öntsd rá. Tedd be a mélyhűtőbe, ameddig meg nem fagy. Kerti partira ideális. 

Borfagyi

Borfagyit úgy készíthetsz, hogy a szokásos forraltbor-fűszerekkel (cukor, narancshéj, narancslé, fahéj, szegfűszeg) hagyományos forralt bort csinálsz, majd megvárod, amíg kihűl, kis poharakba töltöd, egy pálcát beléjük szúrsz, és beteszed a mélyhűtőbe őket.

A világ legegyszerűbb jégkrémei
A világ legegyszerűbb jégkrémei
A világ legegyszerűbb jégkrémei

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top