200 forint és egészséges, mi az?

A kovászolni való uborka kilója 150 és 200 forint között mozog, egy kilónyi pedig elég ahhoz, hogy isteni fogás legyen belőle vacsorára. Gyorsan és olcsón.
200 forint és egészséges, mi az?Mielőtt azonban mindenki rohanna a piacra, nem árt megtanulni, hogy hogyan vegyünk jó minőségű uborkát.

1. Mindig nézd, nyomogasd meg, ugyanis az uborka nagyon hamar elkezd veszíteni a víztartalmából, ezért bepuhul. Ami kívülről puha, az belülről szivacsos, sőt akár keserű is lehet.
2. Ne vegyél olyan helyről, ahol nem válogathatsz! Sok kofa pontosan tudja, hogy az uborka hamar megszottyan, ezért ha néhány nap alatt nem sikerül eladniuk, akkor megpróbálják frissel összekeverni… A gyanútlan vevő pedig hazaviszi a használhatatlan ubit.
3. Legyen rajta virág! Az ugyanis az jelzi, hogy igazán friss portékával állunk szemben.
4. Ha a vége kicsit sárga, az azt jelzi, hogy érett, nem pedig azt, hogy rossz.

Tudtad, hogy az uborka serkenti a vese és a bél működését?
Miért jobb a kovászolni való uborka?

1. Ritkán keserű.
2. Sokkal erőteljesebb az íze.
3. Sosem annyira vastag a héja, hogy pucolni kelljen.
4. Sokáig eláll.

Akár ránthatod is
Akár ránthatod is
Receptek

Rántott uborka

Hozzávalók:
Fejenként 3-4 uborka
1-2 tojás habosra verve
Liszt
Morzsa (lehetőleg a sajátot használjuk, és aki szereti, azt tehet bele szezámmagot is)
Só, bors

Az uborkát megtisztítjuk, félbevágjuk, majd a szokásos módon bepanírozzuk. Ne sózzuk be az uborkát, mert szottyos lesz. Bő olajban kisütjük, és fokhagymás majonézzel tálaljuk.

Joghurtos uborkasaláta

Hozzávalók:
4-5 uborka
2 dl joghurt
1 evőkanál lenolaj
só, bors
zöldfűszerek: kapor, kakukkfű


Az uborkát felkarikázzuk. A fűszernövényeket felaprítjuk, majd a joghurthoz adjuk, sózzuk-borsozzuk és az olajjal együtt összekeverjük. Az öntetet rátesszük az uborkára, majd frissen megesszük. Másnap is finom, de akkor az uborka már nem ropog.

Tipp: Jól megy mellé a dió is, de akkor érdemes dióolajat használni.
Címkék: nyár, uborka

Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Torolt_felhasznalo_599243 2012-06-26 21:47

 

 

De ugye nem kell megenni az egész kiló koviubit? Csak azért, mert 150-200 Ft...:DMinden nélkül... ???

 

Olivaolajba fokhagymát reszeltem, kissé megsóztam, azt mártogattam fél szelet kenyérrel, hozzá 2 db bőven elég volt. (És így sem volt több 200-nál;))

nidda 2012-06-26 21:30

"füszerekkel keverni"
Milyen füszereket használsz, és mennyit úgy kb.? 

Torolt_felhasznalo_572064 2012-06-26 19:44

...és mi mindenre lehet használni...

Torolt_felhasznalo_776746 2012-06-26 19:31

semike tud fozni

:Dkiprobalom

 

Egy kis zenet talaltam ,  latnod kell

 

.

 

 

fehércseresznye 2012-06-26 19:06

Köszönöm a recepteket!

Tavaly fagyasztottam be, de  minden átvette a kapor ízét. Pedig két zacskóba tettem.

A gyerekeim meg reklamáltak, mert nem ízlett nekik a kapros jégkrém!:D 

business 2012-06-26 18:41

na ez jól hangzik ki fogom próbálni, úgy is nagy uborka imádó vagyok, akár nyersen is meg tudok enni akárhányat....;)

csutak51 2012-06-26 18:29

kapros túrós lepény

 

ez is isteni finom, zsenge kaporral csináld!