Gasztro

Csináld magad: négercsók

Nagy és habos, és isteni beleharapni. Ki tudja, miből készül? Megpróbáltuk legyártani a saját házi négercsókunkat.

Eddig csináltunk már pillecukrot és törökmézet, de a négercsók ezeknél jóval bonyolultabb vállalkozásnak tűnt. Egyrészt az eredeti négercsók tölteléke igazán furcsa állagú, másrészt a legfinomabb a puncsos, amihez valamilyen aromára van szükség, azt viszont nem mertük bevállalni. Ezért mi a hagyományos vaníliás változatot készítettük el.

Tojásfehérje vagy tejszín? 

A négercsóknál ez a legfajsúlyosabb kérdés. Sokan azt mondják, hogy igazán finom csak akkor lesz, ha tojásfehérjével csináljuk, más viszont a biztonságosabb utat választja és tejszínhabból csinálja. Mi a nyári hőségre való tekintettel lemondtunk a tojásfehérjéről, ugyanis bármennyire is vigyázunk, ilyenkor nem jó nyers tojással főzni. 

Nézd meg hogyan készült!
Nézd meg hogyan készült!

Hozzávalók nagyjából 30 négercsókhoz:

3,5 dl tej
20 dkg cukor
2 cs. zselatin (kis zacskó)
6 evőkanál víz
2 cs. tejszínhabpor
1 csomag vaníliás cukor
15-20 dkg étcsokoládé vagy tortabevonó
1 csomag ostyalap (nagyobb közértekben kapható)

A tejet a cukorral és a vaníliás cukorral együtt felforraljuk, amikor kicsit kihűlt, hozzáadjuk a vízzel elkevert, felmelegített zselatint, majd betesszük a hűtőbe és megvárjuk, ameddig teljesen kihűl. Ha megvagyunk, beleöntünk 2 zacskó tejszínhabport, majd addig verjük, ameddig nem lesz tojásfehérjehab keménységű. Kicsit várunk, hogy a zselatin megfogja a krémet. Addig az ostyalapot pogácsaszaggatóval kivágjuk. A krémet habzsákba töltjük, rányomjuk az ostyára, majd ha egy kicsit szikkadt, olvasztott csokoládéba mártjuk és tálalásig hűtőben tároljuk. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top