Gasztro

Mustárfagyit kérnek a gyerekek 2 év múlva?

Azt hitted, hogy a csokis keksz még felvágós fagyinak számít? Tévedtél. Idén az a menő, ha sajtos vagy szalonnás fagyit eszünk.

Mustárfagyit kérnek a gyerekek 2 év múlva? A ketchupös és kovászos uborkás jégkrém után itt a legújabb őrület, a sós fagyi. Angliában már kapható parmezán sajtos és mustáros fagylalt, csakúgy, mint csokis-rozmaringos, kecsketejes változat. Létezik cékla- és rákszörbet is, így aztán a sós karamellás változaton már fent sem akadunk. A legbizarrabb fagylaltok közé tartozik a grillezett kukoricás és a szivarfüstízű karamellfagyi. Készítenek fű- és széna-, paszternák-, wasabi-, mustár- és füstölt olívaolajos, feketepaprika-ízű különlegességeket is. Az igazán bátrak pedig az abszinttal vagy anyatejjel készült változatokba is belenyalhatnak.

Sajtos már itthon is van

Jó hír azonban, hogy nem kell Angliáig szaladnunk, ha különleges, de mégis finom fagylaltra támad gusztusunk. Török Balázs, a Fragola fagyizó tulajdonosa elmesélte, hogy náluk kipróbálhatjuk az enyhén pikáns bazsalikomos citrom-, mentás eper- és málna-, levendulás étcsokoládé- vagy szilvapálinkás fagylaltokat. Bátrabbak megismerkedhetnek a gorgonzola vagy tihanyi camembert sajtból készült és karamellizált fügeszósszal vagy pesztóval leöntött különlegességekkel. Kapható még enyhén sózott pisztácia-, joghurtos céklából vagy homoktövisből készült fagylalt is. A vendégek többsége bevállalós, és szívesen próbál ki új és nem szokványos ízeket. A bizonytalanok kaphatnak kóstolót, ha nem tetszik, nem erőszak, maradhatnak a vaníliánál is.

Lajos paprika- és szalonnafagyija
Lajos paprika- és szalonnafagyija

Sör- és szalonnafagyi

A sörimádóknak pedig készülőben van a sörrel készült fagylalt is, amit speciális rendezvényre visznek majd. Török Balázs szerint biztosan lenne egy-két nagyon merész vásárló, aki megkóstolná az angliai furcsább ízeket, de szerinte a mustár-, paprika-, olívaolajos és főleg szivaros összetevők nagyon távol állnak a fagylaltok ízvilágától. A fagyizó fennállása óta a legfurcsább ötlet a mangalicatepertős fagylalt volt, de túl merésznek találták a vendégek. Annak sem kell sokáig keresgélnie, aki magyaros fagylaltra vágyik, Bíró Lajos ugyanis évek óta gyártja paprika- és szalonnaízű házi fagyijait, amit egy kevés dohányfagyival lehet kísérni.

Mustárfagyit kérnek a gyerekek 2 év múlva?

 

 

Mi lett az év fagylaltja?

A megtisztelő rangot a Csuta Cukrászda „Triász” fantázianevet viselő, csokoládé-meggyöntetes mandulafagylaltja kapta.

Te bevállalnál furcsa fagyit?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top