További friss hírek

Először van női főcukrásza a Fehér Háznak

Először van női főcukrásza a Fehér Háznak

Mostantól Susan Morrison felel az édességekért. Első feladata az amerikai elnöki rezidencia mézeskalácsból készült másának elkészítése lesz az ünnepekre.

Rá se ismerni Nigellára! – fotó

Rá se ismerni Nigellára! – fotó

Drasztikusan átalakult a sztárszakács.

Az ételszobrászat mesterfoka: cuki állatok és A sikoly szusiból

Az ételszobrászat mesterfoka: cuki állatok és A sikoly szusiból

Eddig is tudtuk, hogy a szusikészítés komoly művészet, de ezt is lehet fokozni a végtelenségig. Íme a bizonyíték!

Mit főzzek ma ebédre? Skót húsos pitét

Mit főzzek ma ebédre? Skót húsos pitét

Legyen tartalmas, zamatos, melengető, szaftos! Mindez egy öblös tálban összesütve. Hogy ne kelljen más hozzá, csak egy nagy karéj, tunkolásra való fehér kenyér.

Itt a recept: süsd ki otthon az ikeás svéd húsgolyókat!

Itt a recept: süsd ki otthon az ikeás svéd húsgolyókat!

A skandináv bútoráruház egyik legnagyobb slágerterméke nem is egy lakberendezési kellék, hanem a svéd húsgolyók. Most megmutatjuk, hogyan készíthetitek el otthon úgy, ahogy a Gastropolis főzőiskolában is csinálják.

Ezután már másképp nézel a gyümölcsökre! – videó

Ezután már másképp nézel a gyümölcsökre! – videó

Minden egy szokványos alma- és narancshámozással indult…

Elképesztő élelmiszer-csomagolások – fotók

Elképesztő élelmiszer-csomagolások – fotók

Gyakran maga a dizájn még a termék minőségén is túltesz, mindenesetre a vásárlási kedvet tuti, hogy feldobja.

Mit főzzek ma ebédre? Mézes–szezámmagos csirkét

Mit főzzek ma ebédre? Mézes–szezámmagos csirkét

Egyszerű, gyors és fenséges ebédünk lesz ma, amit még a gyerekek is boldogan megesznek. Alig kell hozzá valami, mégis egy francia finomságot varázsolhatunk az asztalra.

A gasztroblogok egyik legjobbja: Csak a Puffin

A gasztroblogok egyik legjobbja: Csak a Puffin

Csak a Puffin neve ismerős lehet azoknak, akik lelkesen lubickolnak a gasztronómia világában. A gasztroblogger most a blogok versenyén, a Goldenblogon első helyezett lett a közönségszavazáson, és nyolcadik a zsűri voksolásán. Kikérdeztük...

Mit főzzek ma vacsira? Sültcékla-salátát

Mit főzzek ma vacsira? Sültcékla-salátát

Céklaszezonban ne hagyjuk ki egy héten legalább egyszer a céklás ételeket. Vacsorára például tökéletes lehet ez a könnyű, gránátalmás verzió.

Elképesztően bizarr képek egy kínai hipermarketből

Elképesztően bizarr képek egy kínai hipermarketből

Csodáld meg velünk a kínai Walmart furcsa portékáit! Ezek a dolgok teljesen normálisak sok ázsiai országban, ami sokkhatás lehet azoknak, akik az Egyesült Államokban leértékelt fogkrémre vadásznak a Walmart polcain, de az európai szem is...

Bántalmazzák a kuktákat az éttermi konyhákon

Az éttermi konyhákban tapasztalható erőszak ellen emeltek szót francia séfek: felhívásukban arra figyelmeztetnek, hogy a "szakmához méltatlan" a segítők bántalmazása.

Mit főzzek ma vacsira? Sonkás batyut

Mit főzzek ma vacsira? Sonkás batyut

A batyu azért jó választás vacsorára, mert ha marad, akkor tízóraira is bevethető másnap. Ne riasszon el az sem, hogy a tésztát saját kezűleg kell csinálni, abszolút megéri azt a plusz 10 percet, amit rászánsz majd.

Mit főzzek ma vacsira? Tökéletes bolognait

Mit főzzek ma vacsira? Tökéletes bolognait

Néha vissza kell térni azokhoz a jól ismert receptekhez, amiket még anyáinktól tanultunk. Ilyen a bolognai spagetti is, de nézzük meg, hogyan kell ezt tökéletesen elkészíteni.

Gasztronómiai okokból halhatnak ki halfajok

Új halfajok kerültek fel a legveszélyeztetettebbek listájára.

Mennyei és egyszerű: kefires bögrés palacsinta

Mennyei és egyszerű: kefires bögrés palacsinta

Könnyed, puha, kefires palacsinta, amiből nem lehet eleget sütni.

Szabotálták Gordon Ramsay éttermének megnyitóját

A híres sztárszakács új éttermet nyitott múlt hétvégén Londonban, ám valaki vagy valakik szabotálták a megnyitót. Ramsay egy rivális szakácsra gyanakszik.

Vaníliás cukor kevesebb, mint 10 forintért!

Vaníliás cukor kevesebb, mint 10 forintért!

Te mit teszel a sütikbe? Vaníliás cukrot vagy vanillin cukrot? Tudod, mi a különbség? Bloggerünk elárulja, sőt azt is, hogyan készíthetsz vaníliás cukrot olcsón!

Milyen édességet ettél régen és ma?

Nosztalgiával gondolok a fiatalkoromra, édességevés szempontjából legalábbis mindenképp. Akkor még, a 90-es években nem is ismertem az egészséges édesség fogalmát, csak ettem, ami szerintem finom volt.

Mit főzzek ma vacsira? Kéksajtos csirkemellet

Mit főzzek ma vacsira? Kéksajtos csirkemellet

Bármilyen furcsán is hangozhat elsőre, a kéksajt és a sütőtök édessége jól összeillik a sült csirkemellel. Ráadásul egy félóra alatt kész is van.

Fogj kezet a termelővel – élet a mélyfagyasztott csirkén innen és a spanyol almán túl

Fogj kezet a termelővel – élet a mélyfagyasztott csirkén innen és a spanyol almán túl

Járjuk a piacokat hétvégente hajnalban abban a reményben, hogy igazi, hamisítatlan őstermelőktől vásárolhatjuk az igazi, hamisítatlan zöldségeket, gyümölcsöket. A Felelős Gasztrohős segít most ebben.

Mit főzzek ma vacsira? Kókusztejes tököt

Mit főzzek ma vacsira? Kókusztejes tököt

Ha még nem próbálkoztál a kókusztejjel, akkor épp itt az ideje, pláne a sütőtök szezonjában.

Csokoládéhiány jöhet 2020-ra

Csokoládéhiány jöhet 2020-ra

A csokifüggők kezdhetnek aggódni.

Csokoládés kuglóf mogyorós karamellszósszal

Csokoládés kuglóf mogyorós karamellszósszal

Hideg és borús az idő, mi kell a jobb hangulathoz? Mit szólnál egy szép és ráadásul nagyon finom süteményhez?