Gasztro

Elkészült az olvadásbiztos jégkrém

Három óra múlva is ugyanúgy nézett ki a napon hagyott jégkrém, fogyasztásra mégis alkalmatlan.

Az olvadásbiztos jégkrém a gasztrovilág örökmozgója, rebesgetik, hogy létezik, csak még senki sem látta élesben. Az biztos, hogy sokan próbálkoznak, és állítólag a kínaiaknak sikerült. Ezen meg sem lepődnénk, miután élethű tyúktojást is képesek gyártani vegyi anyagokból. A japán RocketNews24 riporterei mindenesetre csak azért utaztak el Kínába, hogy leteszteljék a csodaterméket.

A Banán fantázianevű jégkrém minden sarki boltban kapható az országban, viszont nem is banánfagyi van benne, hanem vanília, amit egy sárgás, zselés réteg borít. A nevét onnan kaphatta, hogy ezt a banánhéjhoz hasonlóan le lehet hámozni a fagyiról. A tesztelők a legnagyobb hőségben vettek két darabot, kibontottak egyet, majd letették a forró kőre az utcán és figyeltek.

Órák múlva is ugyanúgy nézett ki

Egy óra után még teljesen egyben volt a jégkrémköltemény, csak a felülete kezdett fényesedni. Összesen három óráig bírták a riporterek, hogy a kánikulában két felbontott fagyi mellett szobrozzanak, és az időjárás valószínűleg őket viselte meg jobban, mert a fagyi ugyanúgy nézett ki, mint addig.

A három óra leteltével eljött az evéspróba ideje, és ahogy a japán riporter elkezdte lehámozni a sárga zselatinborítást, a kezét beborította a forró, olvadt vaníliafagyi. A tesztnek ezt a fázisát sajnos nem mutatja a videó, mindenesetre a hőálló fagyi csak látszatra működik. Fogyasztásra ez sem alkalmas, ha nem tartották hűtőben. Bár vissza lehetne fagyasztani, mivel a borítás összetartotta, a vaníliafagyi megromlana közben. Kíváncsian várjuk a következő próbálkozót, addig maradunk a joghurtos fagyinál és inkább a házi fagyival kísérletezünk.  

Kapcsolódó anyagok:
Egészséges nyalakodás: trendi lett a joghurtos fagyi!
3 isteni fagylalt házilag
Sör- és sajtfagyi bevállalósaknak
Fagyi készítése házilag – fórum

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top