Gasztro

A nagy krumplihét: Póréhagymával és krémsajttal töltött burgonya

A krumplihét harmadik napján jöjjön egy egyszerű, de laktató fogás, kertipartira vagy vacsorára.
 Még több krumpli:

– Fetás rakott burgonya

– Fűszeres röszti

Egész nap hajtottál, mint egy őrült, a család pedig meleg vacsorát követel. Ez a recept pasikon lett tesztelve, sőt tapasztalatból állítjuk, hogy nemcsak megenni tudják, de elkészíteni is. Nyomtasd ki neki, add a kezébe, és egy fröccsel a kezedben várd a végeredményt.

Póréhagymával és krémsajttal töltött burgonya

A nagy krumplihét: Póréhagymával és krémsajttal töltött burgonyaHozzávalók 4 személyre:

• 2 szál póréhagyma
• 4 darab nagyobb, sütnivaló burgonya
• 15 dkg zöldfűszeres sajtkrém
• 1 tojás
• 10 dkg szeletelt baconszalonna
• só, bors

A héjas burgonyákat alaposan lesikáljuk, és 20-25 percig (a burgonya méretétől függően) sós vízben főzzük. Míg készül a burgonya, a baconszeleteket apró darabokra vágjuk, és teflonserpenyőben ropogósra sütjük. A póréhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, és kevés vízben pár perc alatt megpároljuk. A megfőtt burgonyát kicsit hűlni hagyjuk, majd félbevágjuk, és óvatosan kivájjuk a közepét, hogy aztán meg tudjuk tölteni. A kivájt részt a póréhagymához adjuk, majd hozzákeverjük a krémsajtot, a tojást, sózzuk és borsozzuk.

A keveréket visszatöltjük a kivájt burgonyába, és 200 °C fokos sütőben 15 perc alatt ropogósra sütjük. Amikor elkészült, a tetejét megszórjuk a sült szalonnával, és melegen tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top