Gasztro

Trendi lesz a vörösboros kóla?

Gomba, bambusz, benzin – így hívják a VBK-t a szomszéd országaink. Az amerikaiak meg csak ott tartanak, hogy hüledeznek: a vörösboros kóla létezik.

Felfedezték a vörösboros kólát az amerikaiak„Lehet, hogy kicsit furcsa, de ne szóld le, amíg nem kóstoltad” – írja a vörösboros kóláról a Huffington Post. „A legtöbb embernek sose jutna eszébe, hogy kólát töltsön a vörösborába” – számol be hüledezve az egyesült államokbeli újságíró erről az európai szokásról. Úgy tűnik, az amerikai kontinens felfedezése után 520 évre volt szüksége az Egyesült Államoknak, hogy felfedezze magának a nekünk, magyaroknak, egyértelműen létező vörösboros kólát.

Kalimotxo – így hívják a spanyolok a kóla és a bor keverékét, állítólag ők találták fel a 70-es évek elején. Egy fesztiválon egy baráti társaság úgy próbálta feljavítani a borzasztóan rossz ízű bort, hogy kólát öntött bele. Ezzel rászabadították a világra, legalábbis Európa keleti felére a vörösboros kóla egyesek szerint borzalmát, mások szerint áldását. A Bëlga zenekar is megénekelte egy dalában, hogy „botrány, hogy nem tér ki a Btk. arra, hogy emberiség elleni bűntett a VBK”.  Azt még senki sem tudja, hogy írnak-e zeneszámot az Egyesült Államokban a vörösboros kóláról, egyelőre ismerkednek a vörösboros kóla titokzatos világával, de a Huffington Post cikkét kísérő hozzászólásaiból látszik: a VBK az amerikaiakat is két táborra osztja majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top