Gasztro

Magyar szakács edzette be magát a sztárséfek közé

Fiatal magyar szakács jutott be a világ legjobbjai közé: Széll Tamás némi fekete lábú csirkével kvalifikálta magát a 2013-as Bocuse d’Or versenyre.

Magyar szakács edzette be magát a sztárséfek közéA 29 éves magyar szakács a múlt heti brüsszeli elődöntőn megszerezte a 9. helyet, ezzel már biztosan ott lesz a szakma csúcsát jelentő megmérettetésen. A versenyen előre megadott alapanyagok, vagyis „témák” vannak – idén a fekete lábú csirke, illetve nyelvhal és garnéla –, ezekből kell minimum háromféle körettel a lehető legjobb fogást előállítani – mondta el Széll a TV2 Mokka című műsorában.

Tamás szerint a legnehezebb kitalálni, hogy pontosan mit is készítsen a megadott alapanyagból. Ha ez megvan, jöhet az edzés: ő egy tapasztalt norvég szakáccsal együtt edzett, és minden másnap elpróbálta a teljes menü lefőzését 14 személyre – a megadott 5,5 óra alatt. A cél, hogy az étel „összetett, ugyanakkor harmonikus” legyen – tette hozzá Széll Tamás, aki amúgy a budapesti Onyx séfje.

Bocuse d’Ort 1987 óta rendezik meg, egy híres séfről, Paul Bocuse-ról nevezték el. 2013-ban így egy magyar szakács is ott sütögethet majd a lyoni döntőn, szorítunk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top