Nem poshad, de veszélyes a kék eper

A génmódosított csodagyümölcs fogyasztása egyelőre nem biztonságos. De durván néz ki.

Kép: StrawberryBlu.com
Kép: StrawberryBlu.com
Amerikai tudósok génmódosítással hozták létre a kék epret, mely nem csupán küllemében üt el szokványos, piros társaitól, de ellenáll a fagypont alatti hőmérsékleteknek, és sokkal tovább eláll a hűtőben, nem puhul és nem poshad meg. A tudósok az Északi-sarkon élő lepényhalból vonták ki azt a természetes „fagyállót”, mely megóvja a halat a jeges vízben, és ezzel génnel módosították az epret.

Hosszú időnek kell azonban eltelnie, hogy a gyümölcs a boltok polcaira kerüljön, sőt elképzelhető az is, hogy ez soha nem történik meg. „Van néhány negatív hatása, melyeket még mindig tanulmányoznak. Újfajta allergiákat válthat ki, és a növények olyan toxinokat termelnek, melyek ártalmasak lehetnek az emberre és a környezetre” – ismerte el egy sajtónyilatkozatában Cynthia Bu Jawdeh, a StrawberryBlu munkatársa.

Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Maja Sager 2012-03-20 16:12

Bíbortetü?????? Anáym borogass, mától nem  fogok  ilyet sem  inni meg semmit ami piros......

 

Kösz a felvilágositást,  mivel minden édest és édességet útálok, olyan jól elvoltam a kesrnyés camparival....eddig.....no azért tetőt??? akármilyen bíboros nem!!! Szép napot

Torolt_felhasznalo_566863 2012-03-20 16:01

Ne aggódj, az az  E-120, alias bíbortetű. Élelmiszerszínezéknek használják. Minden pirosban az van

csincs 2012-03-20 15:49

Fagyálló eper! Halgénnel kezelve! Távozz tőlem, Sátán!

starlit322 2012-03-20 15:32

Én csak azt szeretem , amit tudom, hogy honnan van , esetünkben az epret a kertemből

Maja Sager 2012-03-20 14:45

Hát igen már kb. igy sem tudjuk miket eszünk  (aapró péélda unokm kért egy fagyit  ami tölcsérben fagyaasztva kapható -coop-)  eperfagyi volt, mig  vagy  3-4  kis darabot bekaptt  még rózsaszin volt,  de valahogy jöttek érte a fagyi maradt, ne tudjátok meg másnap micsoda szine volt az eperfagyinak...narancsos és ami kifolyt az mem mint a céklalé------No ilyet sem kap. Majd inkább magam csinálok....

De  ahogy a Campari összetételét olvastam , (amit idáig szerettem) azt hittem ájulok.., valami  dögök által kivált  lével szinezik.......

 

Torolt_felhasznalo_738772 2012-03-20 13:36

Miért? A rókagomba is világít, ha megfőzöd.

ardian 2012-03-20 13:16

kár, hogy ez újságírói túlzás

kb. 2 hete voltam gmo-ról szóló konferencián, ahol mutatták a lazacgénnel kezelt eper képét és piros volt