2017. 04. 27. Zita

Elő a malaccal! – 3 kipróbált recept

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Malacot sütni nem nehéz, de azért néhány ponton el lehet rontani. Íme a jó tanácsaink!
2011. 12. 27. |

Kövess minket!

f Ajánlom
Elő a malaccal! - 3 kipróbált receptIllatos zsályás malacsült

Hozzávalók:

1 kg bőrös malackaraj
1 marék zsálya
4 gerezd fokhagyma
só és frissen őrölt bors

Elkészítés:

A malacot a csontok mentén nagyjából felszeletelem úgy, hogy a csont azért még összetartsa a húst. A fokhagymát vékonyra szelem. A szeletek közé sót, borsot szórok, zsályát morzsolok, és a vékonyra vágott fokhagymákat is közé ügyeskedem. Kattints a recept folytatásáért!

Elő a malaccal! - 3 kipróbált receptMexikói tüzes malacoldalas

Hozzávalók:

1 evőkanál méz
1 teáskanál chilipaprika-krém (Erős Pista is lehet)
fél evőkanál currypor
1 evőkanál mustár
1,5 kg oldalas (csonttal együtt)
1 mokkáskanál só
frissen őrölt bors

Elkészítés:


Az oldalasokat bekenjük a hozzávalókból kevert páccal, és néhány órán keresztül érleljük. A páccal együtt egy tepsibe tesszük az oldalasokat, és kevés vizet öntünk alá. Kattints a folytatásért!

Szicíliai malacragu aszalt paradicsommal és pecorino sajttal

Elő a malaccal! - 3 kipróbált receptHozzávalók:

2 db vöröshagyma kockákra vágva
4 gerezd fokhagyma szeletelve
1 teáskanál fekete bors egész
1 kávéskanál tengeri só
3 dl száraz olasz vörösbor
1 kg parázs burgonya
2 szál rozmaring
1 köteg friss petrezselyem, apróra vágva
15 dkg pecorino sajt
0,5 dl olívaolaj a sütéshez
10 dkg aszalt paradicsom
1 kg bőrös malacoldalas, lapocka

Elkészítés:

A bőrös malachúst csonttal együtt nagyobb darabokra vágjuk és olívaolajon serpenyőben megpirítjuk. Egy fazékba rakjuk és hozzáadjuk az összevágott hagymát, fokhagymát, rozmaringot, sót és egész borsot, felöntjük vízzel és lassú párolással puhára pároljuk.

A malacdarabokat kiszedjük, majd a megmaradt szafthoz hozzáöntjük a vörösbort, sűrűre forraljuk, majd átszűrjük. A recept folytatásáért kattints!
Címkék: malac szilveszter
Olvass tovább

Hozzászólások

kivi39 2011-12-29 08:42

Lehet, hogy akkor csak egy fajtája a karotta a sárgarépának, nem vagyok kertész, akár tévedhetek is, de mi karotta néven mindig azt az egyenes, gömbölyű répát szoktuk venni, ami bizony tél közepén, kilóra árulva is olyan zsenge, mint az aranyárban árult primőr répa.

 

A sajt esetében mondjuk annyiban biztos igazad van, hogy a leírásból nem derül ki, hogy ez egy sós sajt, amit - ezek szerint - fetával vagy (a szintén aranyárban árult) juh sajttal lehet pótolni. 

kockacukor33 2011-12-28 21:47

A Carota nagyjabol nem mas, mint a sargarepa latin neve(Daucus Carota ssp.sativus). Olaszul: carota es a magyarok atvettek az olaszbol ezt a szot. Sok fajta sargarepa van, edes, kevesbe edes, kicsi vagy nagy, telallo ,stb..Hat igen, carota neven a zoldsegesnek konnyebb eladni a zsenge sargarepat az biztos, de ettol meg nem lesz kulonleges zoldseg.

 

A sajtot azert akartam megemliteni, mert amilyen sz*rul all a legtobb magyar haztartas nem biztos, hogy meg tudja venni a draga olasz sajtot, de ha tudja mi is az valojaban, akkor konnyen helyettesitheti valamilyen mas magyar es foleg olcsobb termekkel.

 

Es ezert zavar az (visszaterve az elso hozzaszolasomra), hogy nincs magyarazat a kulfoldi nyelven megnevezett hozzavalokhoz. A receptek egyszeruek es biztosan jok. Miert nem lehet magyarul leirni oket?

kivi39 2011-12-28 21:04

Azt tudom, hogy sajt és sajt között nagy különbség van, de ha oda van írva, hogy pecorino sajt, akkor már tudom, hogy nem a halak között kell keresgélnem. Ennyi meg azért elég, hogy rátaláljon az, aki szeretné.

 

Mi általában karottát eszünk. Ez az a "répa", amelyik öreg korában is olyan zsenge és édes, mint fiatalon, a lányom pedig nyersen szereti. 

kockacukor33 2011-12-28 21:00

Hat en eddig rengeteg carottat ettem fove es nyersen is, de nekem mindenhogy sargarepanak tunt kinezetre is es izre is.

 

Azert a sajtok kozott szerintem nagy kulonbsegek vannak. A Pecorino egy kifejezetten sos birka sajt, nem lehet Trapistaval, vagy Ementalival helyettesiteni, mert ezek edes sajtok.

A birkatejnek meg az izen is erzodik a kicsit "vad" iz.

kivi39 2011-12-28 20:54

Végül is az oda van írva, hogy sajt. Gondolom ez a neve, így meg már viszonylag könnyű megkeresni, még ha nem is tudjuk, milyen tejből van. A karottát meg sokszor azért nem írják sárgarépának, mert (tudtommal) nem ugyanaz a kettő. Nagyon hasonlít, de valójában más növény.

kockacukor33 2011-12-28 20:33

Amugy a receptek tenyleg jol hangzanak.

kockacukor33 2011-12-28 20:33

Engem kicsit bosszantanak amikor a receptekben nem magyarazzak meg mi is valojaban egy-egy hozzavalo.

Pl. nem biztos, hogy mindenki tudja mi a pecorino, ezert egy zarojelben oda lehetne biggyeszteni, hogy birkasajt.

Azt is utalom mikor carotat irnak sargarepa helyett es meg sorolhatnam.

Mire jo ez?