Gasztro

Elő a malaccal! – 3 kipróbált recept

Malacot sütni nem nehéz, de azért néhány ponton el lehet rontani. Íme a jó tanácsaink!

Elő a malaccal! - 3 kipróbált receptIllatos zsályás malacsült

Hozzávalók:

1 kg bőrös malackaraj
1 marék zsálya
4 gerezd fokhagyma
só és frissen őrölt bors

Elkészítés:

A malacot a csontok mentén nagyjából felszeletelem úgy, hogy a csont azért még összetartsa a húst. A fokhagymát vékonyra szelem. A szeletek közé sót, borsot szórok, zsályát morzsolok, és a vékonyra vágott fokhagymákat is közé ügyeskedem. Kattints a recept folytatásáért!

Elő a malaccal! - 3 kipróbált receptMexikói tüzes malacoldalas

Hozzávalók:

1 evőkanál méz
1 teáskanál chilipaprika-krém (Erős Pista is lehet)
fél evőkanál currypor
1 evőkanál mustár
1,5 kg oldalas (csonttal együtt)
1 mokkáskanál só
frissen őrölt bors

Elkészítés:

Az oldalasokat bekenjük a hozzávalókból kevert páccal, és néhány órán keresztül érleljük. A páccal együtt egy tepsibe tesszük az oldalasokat, és kevés vizet öntünk alá. Kattints a folytatásért!

Szicíliai malacragu aszalt paradicsommal és pecorino sajttal

Elő a malaccal! - 3 kipróbált receptHozzávalók:

2 db vöröshagyma kockákra vágva
4 gerezd fokhagyma szeletelve
1 teáskanál fekete bors egész
1 kávéskanál tengeri só
3 dl száraz olasz vörösbor
1 kg parázs burgonya
2 szál rozmaring
1 köteg friss petrezselyem, apróra vágva
15 dkg pecorino sajt
0,5 dl olívaolaj a sütéshez
10 dkg aszalt paradicsom
1 kg bőrös malacoldalas, lapocka

Elkészítés:

A bőrös malachúst csonttal együtt nagyobb darabokra vágjuk és olívaolajon serpenyőben megpirítjuk. Egy fazékba rakjuk és hozzáadjuk az összevágott hagymát, fokhagymát, rozmaringot, sót és egész borsot, felöntjük vízzel és lassú párolással puhára pároljuk.

A malacdarabokat kiszedjük, majd a megmaradt szafthoz hozzáöntjük a vörösbort, sűrűre forraljuk, majd átszűrjük. A recept folytatásáért kattints!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top