Gasztro

Jamie Oliver kamerával figyeli alkalmazottait

Te mit szólnál, ha a főnököd bekamerázná az irodádat? Ha nem örülnél, ne menj dolgozni Jamie Oliverhez, az ő éttermeiben ugyanis nemrégiben CCTV kamerákat szereltek fel, amivel az alkalmazottak minden mozdulatát követni tudják.
Jamie Oliver kamerával figyeli alkalmazottait
Nemrég vírusfertőzött hozzávalókat találtak Jamie éttermeiben. Kíváncsi vagy, melyik kaja volt necces?

A brit sztárséfnek több mint húsz étterme van, ebből 18 a Jamie’s Italians lánchoz tartozik – ezek konyháiba mind bekerültek a kamerák, így Jamie és executive séfjei percről percre nagy felbontásban követni tudják, hogyan készülnek az egyes fogások.

Jamie azt mondja, erre nem azért volt szükség, mert az alkalmazottai bármit is rosszul csinálnának, hanem azért, hogy mindenütt egységesen fenntartsák az ételek kiváló minőségét.

A sztárséf alkalmazottait senki se kérdezte arról, tetszik-e nekik az új rendszer, de több csúcsgasztronómiai étterem szakácsa már megszólalt a témában. Szerintük semmi értelme azt gondolni, hogy így javítható/fenntartható a minőség, hiszen hiába látják a konyhából kikerülő ételt, annak textúráját, ízét nem érzik.

Jamie Oliver kamerával figyeli alkalmazottait

Szerinted javulna az ételek minősége, ha néhány itthoni étterem konyháját is bekameráznák?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top