Gasztro

Süss hetekig eltartható kekszet!

Egy házi kekszekkel teli doboznál kevés vonzóbb látvány létezik a nassolni vágyók számára, más kérdés, hogy a legtöbb családban rövid ideig van tele az a bizonyos doboz. Az újratöltéshez gyorsan elkészíthető, két hétig is eltartható kekszeket ajánlunk.
Süss hetekig eltartható kekszeket!
A házi müzliszelet is jól eláll, nem mellesleg nagyon finom és egészséges. Kipróbálnád?

Kekszet sütni még a teljesen kezdő háziasszonynak sem nagy kunszt, hiszen egyszerű kevert tésztákról van szó, a legtöbb esetben egy mérleg, egy edény, illetve egy fakanál is elég hozzá. Persze ha van kézi mixered, akkor még egyszerűbbé és kevésbé fárasztóvá válik a tészta összeállítása.

A munka része nagyjából fél óra alatt megvan, aztán sütés után már csak annyi a dolgod, hogy megvárd, míg kihűl, és bepakold egy jól zárható fémdobozba. Tedd hűvös helyre, így akár két hétig is elállnak majd a sütemények.

Csupa csoki keksz

Csokoládérajongóknak a csupa csokoládé kekszet ajánljuk, a tésztájában ugyanis a kakaóporon kívül még 10-10 dkg ét- és fehér csokoládé is kerül. Használj jó minőségű, sötét kakaóport, és ha kapsz, dobálj bele süthető csokoládépasztillát, mert így még a darabolással sem kell bajlódnod. A receptért kattints ide!

Fotó:Csigó László
Csupa csoki keksz
Fotó: Csigó László

Cukros karika

Teához és kávéhoz is nagyszerűen passzoló édesség a vajas-cukros karika, amit úgy tudsz a legegyszerűbben formázni, ha simacsöves nyomózsákba töltöd, és karikákat nyomsz belőle a tepsire. A sütés előtt a tetejére szórt kristálycukortól lesz igazán finom, azt semmiképpen ne hagyd le róla. A receptért kattints ide!

Cukros karika
Cukros karika
Fotó: Csigó László

Aszalt gyümölcsös-pisztáciás keksz

Ha egy kicsit cifrázni akarod, süss aszalt gyümölcsös-pisztáciás kekszet. Használhatsz hozzá bármilyen aszalt vagy kandírozott gyümölcsöt, nagyon mutatós lesz például kandírozott cseresznyével és narancshéjkockával is. A receptért kattints ide!

Aszalt gyümölcsös-pisztáciás keksz
Aszalt gyümölcsös-pisztáciás keksz
Fotó: Csigó László

Kókuszos-csokis néró

A kókuszos-csokoládés nérót kóstolva valószínűleg sokan megkérdezik majd, hogy melyik cukrászdában vetted, pedig amilyen jól néz ki, olyan egyszerű megcsinálni. Ehhez is érdemes simacsöves nyomózsákot használni, a macerát pedig csak az a rész jelenti, amikor a kész sütiket félig ki kell mártogatnod olvasztott csokoládéban. Kattints ide a receptért!

Kókuszos-csokis néró
Kókuszos-csokis néró
Fotó: Csigó László

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top