Gasztro

Így egyél napi ötször zöldséget és gyümölcsöt

A szakértők szerint napi öt alkalommal is zöldséget és gyümölcsöt kellene fogyasztani, legtöbben azonban elképzelni se tudják, miként lehetne ezt beiktatni az étkezésükbe. Vrábel Kriszta a szeptemberi Nők Lapja Konyhában mutat néhány ötletet, ebből válogattunk.
Így egyél napi ötször zöldséget és gyümölcsöt
Kíváncsi vagy, hogy készíti Dolce Vita, azaz Vrábel Kriszta csodaszép ételfotóit? Megmutatjuk!

Reggelizöldséges croissant

A reggelid legyen energiában gazdag és tápláló, nem mellékesen pedig gyorsan elkészíthető. A “kínai” zöldséges croissant-okat kész leveles tésztából csináltuk, a zöldség pedig bármi lehet, amit szeretsz, például cukkini, paprika, sárgarépa, zöldborsó stb. Húsz perc alatt megvan, utána már csak 20-25 perc kell neki a sütőben. A receptért kattints ide!

Tízórai – túrós palacsinta szőlőmártással

Tízóraira érdemes valami gyümölcsöset enni, hiszen a gyorsan felszívódó szénhidrátok segítenek a feladatokra való koncentrálásban. Ha eddig kihagytad a tízórait, akkor íme egy jó érv: túrós palacsinta szőlőmártással. A palacsintába alig kell liszt, az édességét pedig nem annyira a cukor, mint a mellé adott szőlőmártás biztosítja. Kedvet kaptál hozzá? Kattints a receptért!

Így egyél napi ötször zöldséget és gyümölcsötEbéd – sáfrányos tarhonya csirkével és grillezett zöldségekkel

A tarhonyás hús gyorsan, könnyebb, modernebb változata sok friss zöldséggel és csipetnyi sáfránnyal. Hús-vagy zöldséglevesben főzve sokkal finomabb lesz, így van ha van rá lehetőséged, azt adj hozzá. Jó fél óra alatt kész van, és garantáltan szeretni fogja az egész család. Ha megfőznéd, kattints ide a receptért!

Uzsonna – szilvás-fahéjas morzsasüti

Délután általában már nagyon vágyunk valami édességre, mivel most szezonja van a szilvának, egy kezdők számára is könnyen megvalósítható, gyümölcsös desszertet ajánlunk. A morzsasüti pillanatok alatt kész van, egyszerűen lerakod egy tűzálló tál aljára a gyümölcsöket, megszórod fahéjas cukorral, majd rámorzsolod a tésztát. 30-35 sütés után kész is. A hozzávalókért és a részletes elkészítésért kattints ide!

Vacsora – paradicsomos cukkinifasírt

Bizony, nem csak darált húsból, hanem paradicsomból is készíthetsz fasírtot, amit még pikánsabbá tehetsz egy kis menta hozzáadásával. A masszát ugyanúgy kell sütni, mint a hagyományos fasírot, és nyugodtan eheted vacsorára, tudsz majd aludni utána. A receptért kattints ide!

A Nők Lapja Konyhára itt tudsz előfizetni!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top