Gasztro

Pornó a kávéscsészében

Porn in a cup, vagyis pornó a kávéscsészében fantázianévre hallgat a világ legerősebb kávéja. Te meddig pörögnél egy tízeszpresszónyi kávét tartalmazó koffeinbombából?
Pornó a kávéscsészében
Te se bírsz elindulni kávé nélkül? Fogd a szüleidre!

A vendégek körében nagy népszerűségnek örvend a New York-i The Pulp & The Bean kávézó specialitása, aminek a hivatalos neve Dieci, vagyis tíz olaszul, de sokan inkább a „pornós” becenevén emlegetik.

A Diecit az egyébként latte kávékra és chai teára specializálódott tulajdonos, Tony Fisher vezette be, mert úgy gondolta, hogy a dupla eszpresszó semmire se elég, hiszen utána az ember újabb és újabb duplákat hajt le – akkor miért ne inna rögtön egy nagy bögrényi eszpresszót?

Pornó a kávéscsészébenA brutális kávéból azonban nem kaphat minden vendég, Mr. Fisher a 40-es éveikben járóknak és idősebbeknek nem ad ekkora adagot, inkább más alternatívát ajánl helyette, hiszen ekkora mennyiségű koffein veszélyes lehet.

Hazánkban egy eszpresszóhoz egyébként átlagosan 6-7 gramm kávét használnak fel, ebből elég gyenge, „vékonyka” ital születik, jobb helyeken azonban már 8-9 gramm kávéból készítik. Érdekes tény, hogy bár úgy érezzük, az eszpresszó a legerősebb kávé, és „megdobogtatja a szívünket”, a kotyogósban készült vagy amerikai típusú hosszú kávénak általában jóval magasabb a koffeintartalma.

Te hány eszpresszót tudnál egyszerre lehajtani? Ha nem bírod meginni a reggeli kávét, készíts belőle tiramisut vagy jeges kávét!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top