Gasztro

Olcsó koktélok buli előtti bemelegítéshez

Elmennétek bulizni a csajokkal, de a szórakozóhelyeken 1000-1500 forintnál kezdődnek a koktélok? A megoldás: hívd meg őket magadhoz, és keverj nekik töredék áron trendi koktélokat.
Olcsó koktélok buli előtti bemelegítéshez
Túl jól sikerült a buli? Reggelizőhelyek macskajajosaknak!

A stílusos otthoni bemelegítés biztosan megteremti az alaphangulatot egy nagyszerű bulihoz, főleg ha figyelembe vesszük, hogy egy bárban vagy szórakozóhelyen legalább 3-4 ezer forintba kerül néhány ital, ráadásul utána még ki kell fizetni a belépőjegyet is.

Ha nem álltok túl jól anyagilag, akkor érdemes összedobni a csajokkal a pénzt, és otthon indítani a partit – így egy koktél ára legalább a harmadára csökken. Nem kell félned attól sem, hogy egy-egy italhoz öt különféle alkoholt kell beszerezned, Kocsis Lilla, a Boutiq’Bar bartendere olyan italokat ajánl, amelyekben legfeljebb kétféle alkohol van.

Alapvető kellékek

Olcsó koktélok buli előtti bemelegítéshezAz otthoni koktélbárhoz nincs szükség nagy helyre, a legkisebb konyha is megfelelő, feltéve, hogy legfeljebb hatan-nyolcan vagytok. A legfontosabb, hogy mosogató legyen a közelben.

A koktélok készítéséhez érdemes beszerezned néhány olyan eszközt, amelyeket természetesen máskor is hasznosíthatsz. Műanyag shakert már 1400 forintért kaphatsz, a nemesacélból készült változatra viszont legalább 2700-3000 forintot kell szánni.

Lilla következő négy koktélja közül hármat el tudsz készíteni egy nagyobb tálban vagy kancsóban is, de a Left Bank nevű akkor lesz igazán jó, ha shakerben csinálod.

Ha nincs a shakereden mérce, akkor egy milliliteres beosztású mércés pohár is legyen kéznél, amivel pillanatok alatt kimérheted a pontos mennyiségeket. Természetesen szükséged lesz egy nagy halom jégre is, ha nincs akkora fagyasztód, hogy otthon készíts ekkora mennyiséget, pár száz forintért a benzinkutakon is vehetsz zacskós jeget!

Jó, ha van

A koktélélményt teljessé teheted, ha beszerzel néhány hosszú nyelű bárkanalat (kb. 1300 forintos tétel), illetve pár long drinkekhez használatos kanalat (nagyjából 500 forint). Ha már nagyon belelendültél, a „nagyüzemi” koktélgyártásnál jól jöhet egy citrom- és lime-nyomó, egy jégvödör, egy jégfogó csipesz és egy keverőpohár is, de ezekre nem feltétlenül lesz szükséged az első alkalommal.

Jó tudni, hogy ha nincs időd egyenként összeválogatni a felszerelést, rendelhetsz komplett bárszettet is. Az olcsóbb, nem profiknak szánt verziók 8-10 ezer forintba kerülnek, akár ajándéknak is kiváló lehet.

A koktélos poharakból egy darab 300-1000 forintba kerül. Ha rendszeresen akarsz koktélokat gyártani, érdemes venni néhány Y-poharat (tudod, amiből a Szex és New Yorkban a Cosmopolitant isszák) és long drinkes poharat, hogy az alapvető koktélokat a megfelelő méretű és formájú poharakban tudd felszolgálni.

Fotó: Kiss Gergely
Fotó: Kiss Gergely

Csajos rózsaszín

Lilla elsőként egy tipikusan csajos koktélt ajánl, aminek a színétől és ízétől egyaránt olvadozni fognak a barátnőid. Az After Club névre hallgató ital alapvető összetevője a gin és a grapefruitlé, kell még hozzá pár szem málna, cukor, citrom és szóda. A pontos mennyiségekért és az elkészítés módjáért kattints ide!

Ütős vodkás

A meghívottak egy része valószínűleg jól bírja az éjszakázást. Nekik nyugodtan készíthetsz valami ütősebbet is. A Long Cosmo már csak a neve miatt is izgalmas egy csajbulin, a citromos vodkán kívül némi Cointraeu (a hipermarketekben is elérhető), lime-lé, tőzegáfonyalé és cukorszirup kell hozzá. Fülledt estéken lazítható némi szódával vagy narancslével. A receptért kattints ide!

Olcsó koktélok buli előtti bemelegítéshezAlkoholmentes

Éveink számával arányosan nő a társaságban a kismamák és az újdonsült anyukák száma is, akik csak mérsékelten veszik ki a részüket a bulizásból. Rájuk is gondolj, ezért mindig legyen kéznél egy alkoholmentes recept. A Very Berry nevű, rendkívül mutatós bogyós gyümölcsös koktéllal nagyon boldogok lesznek, a receptért kattints ide!

Ha mégis alkoholos verzióban szeretnéd elkészíteni, akkor legyen vodka az alap, és feltöltésnek használd a Very Berryt!

Divatos bodzás

Az idei koktéltrendek főszereplői – többek között – a gin és a bodza. Ha valami szokatlan és trendi italt készítenél, csináld meg a három összetevős, Left Bank nevű koktélt, amihez a ginen kívül csak sauvignon blanc fehérbor és bodzaszörp kell. Y-pohárban mutat igazán, az elkészítése pedig még 5 másik koktél után is megy, annyira egyszerű. (Ahhoz, hogy igazán jó legyen, kell egy shaker.) A receptért kattints ide!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top