Gasztro

Sör- és sajtfagyi bevállalósaknak

Elborzadsz a gondolatra, hogy az epres joghurtos fagylaltnál merészebbet vállalj be, vagy éppen ellenkezőleg, rajongsz a szokatlan alapanyagokból, merész fűszerezéssel készült fagyikért? Megmutatjuk, mi minden van manapság a vanílián és a csokoládén túl.
 Sör- és sajtfagyi bevállalósaknak
Hagyományosabb fagyirecepteket keresel? Klikk ide!

Talán még a kevésbé merészek is összebarátkoznának a sárgadinnyéből és kandírozott gyömbérből készült jégkrémmel, és valószínűleg nem utasítanák el az étcsokoládés-datolyás fagyit sem, igaz, utóbbiba már kerül némi szezámmag is.

Bár itthon viszonylag nehéz hozzájutni a külföldön sokat használt tejtermékhez, az íróhoz, ha mégis sikerül, készíthetünk belőle narancsos írófagylaltot, némi friss mentával fűszerezve. Ezt még a fogyókúrázók is vígan fogyaszthatják, de a ricottás-mézes-narancslikőrös, tejszínnel készülő fagylalt már ritkábban fér bele egy 1000 kalóriás étrendbe.

Aki éppen nem a strandon mutogatható alakért sanyargatja magát, próbálja ki az aszalt szilvás fagyit, aminek különlegességét tovább fokozza pár kanálnyi Armagnac konyak, illetve egy vaníliarúd kikapart belseje.

Fotó:latimes.com
Fotó:latimes.com

Az új ízek lelkes kipróbálóinak számos kiváló ötletünk van, például az áfonyából, görög joghurtból, tejből szárított levendula hozzáadásával készülő jégkrém, illetve a „répatorta-fagyi”. Utóbbi nem éppen a 20 perc alatt összedobom, és megyek is kategória, szóval aki gyors receptet keres, annak a zöld teás fagylaltot ajánljuk (25 perc alatt kész).

Áfonyás, levendulás
Áfonyás, levendulás
Fotó: latimes.com
Répatortafagyi
Fotó: latimes.com
Zöld teás
Zöld teás
Fotó: latimes.com

Az igazán bevállalósak valószínűleg azonnal rácsapnának a parmezánból készült fagyira, amiben a parmezánon és a són kívül tulajdonképpen a megszokott összetevők (tej, cukor, tejszín) találhatók. Ha már sajt, akkor jó tudni, hogy a kecskesajtból is készíthetsz fagyit; különleges desszert, főleg némi párolt gyümölccsel párosítva.

Parmezános fagylalt
Parmezános fagylalt
Fotó: latimes.com
Kecskesajtos fagylalt
Kecskesajtos fagylalt
Fotó: latimes.com

Nincs az a pasi, akinek ne párásodna be a szeme néhány gombóc sörfagyitól (a receptért kattints ide!), ami villámgyorsan elkészül, így akár munka után is nekifoghatsz. Pikk-pakk megvan az uborkás-chilis fagyi is, amit érdemes jégkrémformába tölteni, hiszen mi lehet annál vonzóbb ebben a kánikulában, mint mikor szétosztasz egy ilyen frissítőt.

Uborkás-chilis fagyi
Uborkás-chilis fagyi
Fotó: latimes.com
Sörfagyi
Sörfagyi
Fotó: latimes.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top