Gasztro

3 étel, amiből a gyerek nem tudja kipiszkálni a zöldséget

Neked is küzdelem minden olyan étkezés, amikor zöldséget vagy gyümölcsöt akarsz megetetni a gyerekkel? Mutatunk néhány olyan pürét, amit a legkisebbek is szívesen elfogyasztanak, és nem bírják belőle kihalászni a vitamindús alkotóelemeket.
 3 étel, amiből a gyerek nem tudja kipiszkálni a zöldséget
Ha megette a zöldséget, jöhet egy kis süti a nagyitól!

Egy amerikai sztárszakács, Tyler Florence a saját gyerekein tanulta meg, hogy a megsütött, majd leturmixolt zöldségeket és gyümölcsöket megeszik a kicsik, mert így kijön azok természetes cukortartalma, illetve az ízük is koncentráltabb lesz.

A háromgyerekes séf szerint nem érdemes trükközni azzal, hogy megpróbáljuk elrejteni a zöldségeket az adott ételben, mert a csemeték úgyis megtalálják, és aztán az egész étkezés azzal telik, hogy próbálják kipiszkálni. Helyette inkább izgalmas színű és ízű pürékkel érdemes bebizonyítani, hogy az adott zöldség tényleg finom.

 3 étel, amiből a gyerek nem tudja kipiszkálni a zöldségetVeszíteni nem lehet vele, ezért próbáljátok ki, működik-e a módszer a magyar gyerekeken is!
Tyler séf élénkzöld püréje spenótból, banánból, joghurtból és almaléből készül, fagyasztva 1 hónapig is eláll. A receptért kattints ide!

A sárga verzió répa, mangó és Granny Smith alma keveréke, a meghámozott répát, a felszeletelt mangót és a felezett-magozott almát 20-25 perc alatt sütőben megsütjük, majd egyszerűen leturmixoljuk. A pontos mennyiségekért kattints ide!

Gyönyörű lila színe lesz a sült banánból és áfonyából alkotott pürének, így a csemetéd néhány percig garantáltan elgyönyörködik benne. A receptért kattints ide, és azért figyelj arra, hogy ne legyen fehér ruha vagy féltett szőnyeg a közelben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top