Gasztro

Amit eddig nem mertél meggrillezni

A grillezés sokak számára egyet jelent a húst veszünk, pácolunk, faszenet izzítunk, jól megsütjük műveletsorral. Ha eddig te is közéjük tartoztál, akkor megmutatjuk, mi mindent dobálhatsz még a grillrácsra.
Amit eddig nem mertél meggrillezni
Kell még néhány ötlet a kerti partihoz? Segítünk!

Dió

A dióbelet terítsd szét egy darabka alufólián, majd közepesen meleg hőmérsékleten grillezd meg. A pirított magvak íze sokkal finomabb lesz – adhatod köretként húsok, grillzöldségek mellé, vagy szórhatod müzlihez, fagyihoz, süteményekbe is.

Gyümölcsök

Fogadjunk, eszedbe se jutott eddig, hogy ananászt, görögdinnyét, őszibarackot vagy mangót dobj a grillre. Pedig érdemes megpróbálni: kend meg őket olajba mártott ecsettel, majd közepesen meleg vagy magas hőmérsékleten grillezd meg. Összekeverve újszerű, isteni gyümölcssaláta lesz belőle.

Amit eddig nem mertél meggrillezniAvokádó

Ha szereted a guacamolét, akkor felezz el érett avokádót, magozd ki, kend meg olajjal, majd közepes hőmérsékleten grillezd meg. Készíts belőle a guacamolét, vagy kockázd fel, és használd saláta-alapanyagként.

Maradék kalács, piskóta

Egy próbát a kissé szikkadt kalácsok és sütemények is megérnek: kend be őket olvasztott vajjal, majd közepes hőmérsékleten süsd meg mindkét oldalukat. Locsolj rájuk egy kis csokoládéöntetet, vagy kínáld fagyi, esetleg gyümölcs mellé.

Amit eddig nem mertél meggrillezniSajt

Na, itt tényleg nem mindegy, milyen sajtot dobsz a rácsra, a legtöbb ugyanis pillanatok alatt szétfolyik. Próbálkozz érlelt provolone sajttal, illetve a ciprusi eredetű halloumival, ezek kibírják a néhány perces grillezést. Kínálj mellé ropogós kenyeret és egy pohár bort!

Friss zöld fűszerek

A rozmaringhoz és kakukkfűhöz hasonlatos, száras zöld fűszereket közepesen meleg-meleg hőmérsékleten érdemes kicsit grillezni, így még finomabbá teszik a pácokat, esetleg a koktélokat.

Olajbogyó

Egy kicsit feldobhatod az előételként kínált olívabogyót azzal, hogy nyársra húzod, majd meggrillezed. Dobhatod martinibe, vagy összeforgathatod kifőtt tésztával is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top