Gasztro

1,3 millió kalória van a gigaburgerben

388 kiló és 1,3 millió kalóriát tartalmaz a világ legsúlyosabb hamburgere, amivel egy átlagos kalóriaigényű ember másfél éven keresztül jóllakhat.
1,3 millió kalória van a gigaburgerben
A hamburger helyett inkább a hot dogot szereted? Mutatunk néhány nagyon jót!

Az új világrekordot felállító monstrumot tízfős személyzet készítette tizenhárom órán keresztül, a húspogácsához egy egész tehén húsát felhasználták. Csak a zsömle 50 kilót nyomott, ehhez jött még 9 kiló hagyma, 5,5 kiló savanyúság és 13,5 kiló saláta.

Az ötletgazda egyébként két amerikai üzletember volt, akik cateringcéget visznek. Az volt a céljuk, hogy valami igazán emlékezetes fogást kreáljanak az Egyesült Államok egyik legfontosabb ünnepére, a függetlenség napjára (július 4.), és egyben visszahódítsák az országnak a legsúlyosabb hamburger címet is, amit tavaly óta Kanada birtokolt. A gigaburgert egy kaliforniai vásáron osztották szét, körülbelül 500 ember evett belőle.

1,3 millió kalória van a gigaburgerben

A kép láttán azonnal rohannál valamelyik gyorsétterembe egy dupla sajtburgerért? Jobbat mondunk: készítsd el otthon Szőke Jani, a Sülvefőve séfjének szuper házi hamburgerét!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top