Gasztro

A magyar hamburgeradóról beszél a világ

Ugyan a parlamenti szavazás még hátravan, de nem csak nálunk keltett nagy visszhangot az egészségtelen ételek különadójáról szóló javaslat.
A magyar Hamburger-adóról beszél a világNekünk is van néhány tippünk az egészségesebb étkezéshez!

Túl sok só, cukor vagy zsír – tömören összefoglalva ez lenne az alapja a hamburgeradónak titulált új szabályozórendszernek. Ha a parlament megszavazza, jövő év január elsejétől lép életbe, és akkortól a meghatározott termékekre 10 forintos plusz adóteher kerül. De hogy pontosan mikre is? Ez itt a legfőbb kérdés! A külföldi sajtóban ugyanis felmerült, hogy ha a különféle hamburgert és pizzát forgalmazó és árusító cégeknek fizetniük kell – mert a termékeik a nem egészséges kategóriába esnek –, vajon ugyanez áll-e majd például a libamájra vagy éppen a szalonnára? Hiszen egyikről sem mondhatjuk, hogy az a kifejezett reformkaja. Mindenesetre egy biztos: amennyiben bevezetik, úgy a világon elsőként nálunk lép majd életbe egy ilyen átfogó, az egészségesebb életet és élelmiszereket védő, ugyanakkor merőben szokatlan adóforma.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top