Gasztro

Kézzel sütni? Nem probléma!

Forró olajban, a puszta kezével képes megsütni szinte bármit egy thaiföldi szakács anélkül, hogy bármiféle baja esne.

Kézzel sütni? Nem probléma!A Sülvefővén most játszhattok és tippeket is kaphattok!

Kann Trichan, az 50 éves szakács egyedülálló főzőbemutatókat tart, ahol a közönség szörnyülködve nézi, ahogy a férfi a forró olajból puszta kézzel kihalássza a sült húsokat és egyebeket anélkül, hogy közben egyetlen fájdalmas szisszenést hallatna, vagy a bőre akár csak egy apró felületen is felhólyagosodna. Mindehhez az olaj 480 Celsius-fokos, ami egészen pontos adat, mivel a Guinness-rekordokat hitelesítő központ illetékese mérte. Trichan ugyanis világrekordot állított fel azzal, hogy egyetlen perc alatt 20 db csirkesültet kapkodott ki a fortyogó olajból. Érthető, hogy nem csupán a honfitársai, de külföldi turisták is szerte a világból a csodájára járnak.

Fotó: //metroholic.com
Fotó: http://metroholic.com

A férfi elmondása szerint különleges képességének felfedezését egyébként egy mókusnak köszönheti. Az állat ugyanis véletlenül egy mangót ejtett a szabadtéri sütőwokjába, a forró olaj pedig szerteszét fröccsent: bőven jutott belőle az arcába, a karjára és a kezére.
„Súlyos sérüléseket kellett volna okoznia. Emlékszem, ahogy néztem magam a tükörben, hólyagokat és vörösödést várva, ám ezeknek nyoma sem volt. Manapság meg már puszta kézzel sütök. Amikor belenyúlok a forró olajba, érzem ugyan a hőt, de a bőrömnek nem lesz semmi baja” – idézte a brit Metro újság a szakácsot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top