Gasztro

Marad a műkaja a menzákon

Hiába tiltakoztak sok ezren, hiába nyújtottak be petíciót a kormánynál, a jelek szerint Amerikában továbbra is gyorséttermi kaja hizlalja majd a diákokat.
Marad a pizza és a sült krumpli az iskolai menünTudjátok, mi a 3 leghizlalóbb szokás? Eláruljuk!

Úgy tűnik, nemcsak Jamie Olivernek tört bele a bicskája az amerikai iskolai étkeztetés megreformálásába. A jelek szerint már a kormány is egyre elkeseredettebb harcot vív azért, hogy valamilyen úton-módon visszaszorítsa az immár népbetegségnek számító elhízás mértékét, és csökkenteni lehessen a túlsúlyos gyerekek számát. Első lépésként azt a célt tűzték ki, hogy heti maximum két alkalomra csökkentik a sulikban azon étkezések számát, amikor sült krumplit vagy éppen pizzát szolgálnak fel a menzán.

Merthogy Amerikában ilyen gyorséttermi ételeket is esznek a diákok. A krumplilobbi azonban rögtön felvette a kesztyűt és azzal érvelt, hogy már egyetlen közepes méretű, elfogyasztott krumpliban is több C-vitamin van, mint egy egész fej jégsalátában… Szerintük ugyanez igaz a pizzára is: a szósznak köszönhetően ugyanis, paradicsomtartalmánál fogva, több zöldséget esznek a gyerekek, mintha répát vagy zöldborsót adnának nekik, amiket a nagy többség egyenesen utál.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top