Gasztro

Kiderült, zsigerből imádjuk a pizzát!

Gondolkodtatok már azon, miért szeretjük annyira az édes meg a szaftos, ízes dolgokat? Megvan a válasz a nagy titokra: az agyunk szerint ezekre egyszerűen szükségünk van. Mégpedig a túléléshez.
Kiderült: Zsigerből imádjuk a pizzát!A Sülvefővén több mint húsz különböző pizzarecept közül válogathatsz!

A modern, egészségesnek mondott  étrend alapját nagyrészt a zöldségek és a gyümölcsök adják. De ha folyton-folyvást csak ezeket ennénk, olyan unalmas lenne az élet, nem? Sőt, a legfrissebb kutatások szerint nemcsak unalmas, de rövid is! Angol tudósok ugyanis bebizonyították, nem véletlenül létezik az a kifejezés, hogy valaki édesszájú. Ahogy az is genetikailag kódolva van bennünk, hogy olykor a húst is hússal ennénk. Hiába fejlődtünk ugyanis rengeteget az évezredek során, az agyunkba és ezzel a zsigereinkbe egy dolog menthetetlenül bevésődött: a túléléshez kalóriára van szükség! A kutatók ezzel magyarázzák, hogy az egészségtelen imázs ellenére miért olyan népszerű még a hamburger, a pizza vagy éppen a cukorbomba csokifagyi. Így aztán mostantól, ha megkívánunk egy péktenyér méretű rántott húst, és valaki megszólna emiatt, nyugodtan válaszoljuk azt, hogy bocs, de túlélőtúrán vagyunk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top