Gasztro

A teljes kiőrlésű az igazi

Ha már nassolunk, mert van, amikor muszáj, válasszuk a teljes kiőrlésű gabonából készült rágcsákat. Ezt javasolják amerikai táplálkozásügyi szakemberek. Milyen igazuk van – még az ízük is jobb!
A teljeskiőrlésű az igaziAdjunk néhány tippet a tuti mozinasihoz? Tessék, csak tessék!

Az, hogy a teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér jót tesz velünk, talán már nem újdonság. A pozitív élettani hatásairól írt tanulmányoknak, cikkeknek se szeri, se száma. Arról viszont eddig még kevesebbet hallhattunk, hogy a ropogtatni valók is legalább ilyen jó hatással vannak ránk. Leginkább persze akkor, amikor bánatunkban vagy valami bevackolós, izgalmas film mellé megkívánunk valami snacket – olyasmit, amit nem nekünk kell elkészíteni. Amerikai szakemberek szerint ilyenkor azzal tesszük a legjobbat magunkkal, ha szintén teljes kiőrlésű gabonából előállított rágcsáért nyúlunk. Egyfelől ez az alapanyagnak köszönhetően egészségesebb, másfelől pedig a természetessége miatt még finomabb is. Erre mondják, hogy két legyet egy csapásra, igaz?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top