Gasztro

Szent György-napi Kihajtási Ünnep

Kézművesek utcája, pásztorok, rovásfa és biopiac – címszavakban talán ennyi. De élményben mennyivel mindennel többet ad!

Szent György-napi Kihajtási ÜnnepMiért jobb a bio, mint a nem bio? Nem titok, eláruljuk!

A jószágok kora tavasztól – Szent György napjától – a legelőket járják. A pásztor felelősséggel tartozik a rábízott állatokért, ezért a gazdával közösen megszámolt jószágok számát fába rótták, a rovásfa egyik fele a pásztornál, másik a gazdánál maradt. Ezt a hagyományt ápolják Szent György hetének szombatján Hortobágy vásárterén, ahol a tél búcsúztatásra és a tavasz köszöntésére az öreg pásztorok és a kisbojtárok pásztortüzet gyújtanak. A Kilenclyukú híd melletti vásártér pedig a biotermékek ötödik országos kirakodóvásárának ad helyszínt. Lesz itt minden, ami bio: főzőverseny, bioborok kóstolója, biomézek vetélkedője. A kézművesek utcája pedig az ökogazdálkodás módszereit, kellékeit, eszközeit és a szolgáltatásokat mutatja majd be. Egyszóval valódi ínyencség ez bárkinek, aki egy kicsit is nyitott a gasztronómiára. Ha több információt szeretnél, itt biztosan megtalálod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top