Gasztro

Degusta: borok & finomságok boltja

Újabb színfolttal gazdagodott a hazai gasztropaletta: a Budán nyílt gourmet-bolt kiemelt szerepet szán a magyar kistermelők termékeinek.
DEGUSTA borok & finomságok

A gasztrokozmopolita főváros: 10 külföldi delibolt Budapesten »

A Degusta – Borok & Finomságok remekül illeszkedik a Királyhágó tér körüli pékségek, zöldségesek és bioboltok sorába. A kínálat gerincét hazai termelőktől beszerzett minőségi élelmiszerek adják.
 
Háztáji sajtokat találunk Etyekről, a Hortobágyról, Sándor Tamás bükki sajtmestertől és Galló Jánostól. A húskínálat is igen széles: a mangalicatarja alföldi, a vadsonka zselici, a bio-szürkemarha-szalámi pedig a Kiskunsági Nemzeti Parkból érkezik. Erdélyből finom zakuszka, padlizsánkrém és hegyi mézek közül válogathatunk. Az édesszájúak a Csokoládia budai manufaktúra finomságait, nyírfacukorral készült almás pitét, biomézet, tartósítószer-mentes házi lekvárokat és gyümölcsleveket találnak a polcokon. A kedves kiszolgálás mellett nagy vonzerőt jelent, hogy a legtöbb terméket meg is kóstolhatjuk vásárlás előtt.  

Hatalmas borválaszték

A Degusta széles italkínálata minden igényt kielégít. A több mint 300-féle bor és párlat jelentős része hazai sztárborászok, elismert pálinkafőzdék és kézművespincészetek palackjaiból áll. De természetesen az európai és újvilági borok kedvelői, a champagne- és whiskyrajongók is kedvükre válogathatnak a bolt kínálatából. A tulajdonos, aki borszakíróként és sommelier-ként jól ismeri a magyar és nemzetközi borokat, örömmel segít a vásárlóknak a borok kiválasztásában.

Degusta borok & finomságok

A Degusta havi rendszerességgel borvacsorákat is szervez a Top 50 magyar étterem közé beválasztott Apropóval közösen. Ezeken a gourmet-eseményeken a bolt kínálatában szereplő borok mellé Laczi Tamás és csapata készíti a degusztációs menüt.

Degusta borok & finomságok

Hétköznap reggel kiváló olasz kávéval és süteménnyel indíthatjuk a napot, a hétvégére pedig beszerezhetünk szinte mindent alapanyagot, ami egy jó tavaszi piknikhez szükséges.

Degusta – Borok & Finomságok

Cím: 1126 Budapest, Böszörményi út 11/b
Nyitva: H–P: 8.00–20.00, szombat: 9.00–14.00
www.degusta.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top