Gasztro

Halálos ételmérgezés az egyik legnagyobb gyorsétterem-hálózatnál

Gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával indult eljárás az egyik legnagyobb francia gyorsétterem-hálózat üzletének vezetője ellen, miután kiderült, hogy egy fiú halálát az ott elfogyasztott szendvics miatti ételmérgezés okozta.
Halálos ételmérgezés az egyik legnagyobb francia gyorsétterem-hálózatnál

Kajaparák: 5+1 félelemkeltő étel » 

A 14 éves Benjamin Orset január 22-én halt meg, miután az előző nap ételmérgezést szenvedett a dél-franciaországi Avignon városának egyik éttermében.

A gyorsétkezdét franchise szerződéssel működtető Philippe Quérard-t azzal vádolja az avignoni ügyészség, hogy szándékosan sértette meg az élelmiszer-biztonsági és higiéniai előírásokat: a boncolás során a fiú szervezetében talált sztafilokokkusz-baktériumot az étterem öt alkalmazottján és a szendvicsek készítésére alkalmas pultokon is kimutatták a vizsgálatok.
Ugyanebben az étteremben egyébként már 2008-ban is megállapítottak élelmiszer-biztonsággal kapcsolatos szabálytalanságokat.
A férfi szabadlábon védekezhet, de rendőrségi felügyelet alá került.

Halálos ételmérgezés az egyik legnagyobb francia gyorsétterem-hálózatnál

A fiú halálát követően a rendőrség bezáratta az éttermet, de az február 19. óta újra működik, az anyacég ugyanis a vád alá helyezett férfitól visszavette saját üzemeltetésbe az éttermet.

Az ügy kirobbanása óta a gyorsétteremláncok látogatottsága jelentősen visszaesett Franciaországban. Abban az étteremben, ahol az ételmérgezés történt, harminc százalékkal kevesebben térnek be – ismerte el Jacques-Edouard Charret, a Quick vezérigazgatója.     

Az amerikai McDonald’s egyik legfőbb konkurensének számító Quick 350 étteremmel rendelkezik Franciaországban, Magyarországról pár éve vonultak ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top