Gasztro

Miből ettek (volna) a Titanicon?

Egy brit porcelán-gyártó cég újra piacra dobta azt az étkészlet-kollekciót, amivel a Titanic éttermében terítettek azon a végzetes éjszakán.
Hogyan étkeztek a Titanicon?

Jogod van jókat enni! »

Annak idején a White Star Line hajótársaság a Royal Crown Derbyt bízta meg a Titanic első osztályú à la carte éttermében használandó porcelánkészlet gyártásával . Az exkluzív megrendelés 600 nagytányér, 150 leveses tányér, 150 reggeliző tányér, 100 salátás tányér, 150 reggeliző csésze és alátét és 100 teáscsésze és alátét legyártására szólt.

A klasszikus minta egy zöld koszorút és a White Star zászlaja helyett a vállalat régebbi stílusú OSCN (Ocean Steam Navigation Company, azaz Óceáni Gőzhajózási Társaság) logóját tartalmazta. A katasztrófát egyetlen tányér élte túl, amely jelenleg egy southamptoni múzeum gyűjteményét ékesíti.

A Royal Crown Derby 1911 óta most először indította újra ennek a sorozatnak a gyártását.
A Royal Crown Derby 1911 óta most először indította
újra ennek a sorozatnak a gyártását.

A Royal Crown Derby most egy nagyszabású kiállítást is rendez a Titanic indulásának 100 éves évfordulója alkalmából. A tárlaton a Titanicról és testvérhajójáról, az Olympicről származó emléktárgyak is helyet kapnak, illetve a látogatók megtekinthetik a Kate Winslet és Leonardo DiCaprio által viselt kosztümöket is. A kiállítás központi eleme az első osztályú à la carte étterem újonnan felépített mása lesz, ahol egy asztalt megterítenek pontosan úgy, ahogy a végzetes 1912-es úton tették volna.

A Royal Crown Derby látogatói központját, amelyben egy mintabolt, egy kávézó és egy múzeum is helyet kapott, Derby belvárosából 15 perc sétára találhatjuk. Előzetes bejelentkezés esetén keddtől péntekig 11.30 vagy 13.00 órai kezdettel gyárlátogatás is lehetséges.

A Titanic kiállítás február 26. és július 2. között látható hétfőtől péntekig 10 és 17 óra között, vasárnaponként pedig 10-16 óra között. A felnőtt jegy £5, a gyerekjegy £3, a családi jegy £15.

Cím: Royal Crown Derby, 194 Osmaston Road, Derby DE23 8JZ

Bővebb infó: www.royalcrownderby.co.uk »

Forrás: VisitBritain.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top