Gasztro

Reggelizz, mint egy király… A legjobb reggelizőhelyek Budapesten

…ebédelj, mint egy polgár, és vacsorázz, mint egy koldus! – hangoztatják nagyszüleink a bölcsességet. Tudálékosabban: reggel nagyfokú energiabevitel kell ahhoz, hogy napközben helytálljunk, este pedig az elhízást megelőzendő már csak keveset együnk. De mit tegyen a városlakó, aki reggel rohan a munkába? Hol reggelizhet úgy, mint egy király?

A törzshely: Sarki Fűszeres – Pozsonyi út 53–55.

Ha belépünk, rögtön magával ragad a „sarki kiskávézó” hangulata. Delikátüzlet, ahol a friss alapanyagokból készült szendvicseket, péksüteményeket, szörpöket, limonádékat a kávézórészen meg is lehet kóstolni, és egy nagy bögre kávé mellett el lehet beszélgetni a személyzettel, törzsvendégekkel.

Reggelizz, mint egy király…

Nyugodtan, teával: Mozaik teaház – Király utca 18.

Egzotikus berendezésével, rejtett zugaival, kókuszpárnáival remek hangulatot teremt egy ráérősebb, rendhagyó reggelihez. A százhúszféle tea között találunk hagyományosat, zöldet, gyümölcsöset és gyógyhatásút is, választhatunk mellé szendvicset, péksüteményeket.

Reggelizz, mint egy király…

Start, forró csokival: Kockacukor kávézó – Temesvár utca 4.

A XI. kerületi eldugott kávézóba, túl a kiváló kávén, a helyben készített friss szendvicseken és a kiváló süteményeken, a tökéletes forró csokiért is érdemes ellátogatni. A nagy pohár tejben 60 gramm csokoládét oldanak fel, így a kanál szinte megáll benne. Érdemes megkóstolni a narancsolajos és jázminos ízesítésű különlegességeket is.

Budapest, kávéváros: Sir Morik – Ráday utca 15.

A hely aprócska, a választék hatalmas, már az utcán érezni a kávéillatot. A világ legkülönbözőbb helyeiről származó szemes kávék közül lehet választani, a szemeket frissen őrlik, és készítik el belőlük a kávét, ízlésünknek megfelelően. A kávé mellé finom süteményeket, pékárukat is kínálnak.

Reggelizz, mint egy király…

Nagy rohanásban: Olé! Churros – Mechwart liget 4/6-os villamos megállója

A piros színű bódé adomány azoknak, akik rohannak, és kalóriaszámolgatás helyett jóízűen mondanak igent a karamelles, csokis vagy lekváros churrosra, vagyis hosszúkás fánkra. Reggelente menüben is kapható, kiváló minőségű kávéval.

Békebeli hangulat: Centrál – Károlyi Mihály út 9.

Klasszikus reggeli menük a müzlitől a tojásrántottáig, hatalmas terek, kellemes fények, süppedős bőrkanapék, utánozhatatlan miliő. A sütemények között igazi műremekeket találhatunk, és bár nem valószínű, hogy a kiadós reggeli után bárki megéhezne, induláskor érdemes pár macaront magunkkal vinni.

Szendvicsfüggőknek: Tüzes Vasaló szendvicsbár – Wesselényi utca 35.

Szendvicsek kifliből, kornspitzből, molnárkából, zsemléből, vegetáriánus és húsos feltétekkel, melegszendvics bolognai szósszal, szalámival, csípős mexikói töltelékkel – a hatalmas választék minden igényt kielégít. Akár hajnali négykor is.

Mamma Roma: Olasz Kultúrintézet kávézója – Bródy S. u. 5–7.

Eldugott, romantikus, hangulatos: ideális randihely szerelmeseknek. A hamisítatlan olasz kávé, a berendezés, az ételek, a temperamentumos baristák a napfényes Itáliát csempészik az idelátogatók reggelébe.

A „de luxe” kategória – Villa Bagatell, Németvölgyi út 17.

Professzionalizmus, luxus és elegancia párosul az otthonossággal és odafigyeléssel. Helyben sütött, adalékmentes pékáru, cukrászremekek, kiváló szendvicsek lenyűgöző, regénybeillő környezetben. Érdemes az időt (és pénzt) rászánni az élményre, de a hétköznapi rohanásban a földszinten található pékség is garantálja az elégedett sóhajtást.

Reggelizz, mint egy király…
 
Reggelizz, mint egy király…Cikkünk a legfrissebb Nők Lapjában jelent meg. 

Az eheti szám tartalmából:
– Címlapon Pokorny Lia
– Tamással sülve-főve Ünnepekre készülődve
– Miből telik karácsonyra?
– Tényleg itt járt Angelina
Boldogabb szeretők lettünk 8 év alatt?
– Hogyan lehet örökbe – elfogadni?

 

Ha előfizetnél a hetilapra, itt és most megteheted

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top