Gasztro

Pizza Napoletana, ahogy Julia Roberts szereti

Mennyi boldogság fér egy kör alakú, saját kézzel gyúrt tésztába, édeskés paradicsomszósszal? Több, mint hinnéd. Örömpizzareceptünket az ősz slágerfilmje ihlette.
Két jó tanács:

• Ha a tészta repedezik, túl száraz. Addig kell apránként vizet adni hozzá, míg könnyedén cipóvá nem formázható.

• Ha túl nedves, nem elég szilárd a tészta, kis adagonként lisztet kell hozzáadni!

Hozzávalók:

• 1 kg liszt
• 25 g élesztő
• 6 dl langyos víz
• 1 evőkanál olívaolaj
• 1 teáskanál só
• paradicsom
• mozzarella
• bazsalikomlevél

Elkészítés:

Tedd az élesztőt a vízbe, és keverd benne simára. Fokozatosan öntsd bele a lisztet meg az olívaolajat, és keverd ki. Ha már olyan sűrű a tésztaalap, hogy nehéz keverni, kézzel gyúrd sima cipóvá.

Tedd nagy, kilisztezett tálba, és takard le. Szobahőmérsékleten keleszd a kétszeresére, ez körülbelül egy-két órát vesz igénybe. Helyezd a tésztát kissé belisztezett deszkára, a tetejét is szórd meg kevéske liszttel, és középről kifelé haladva húzd kerek lappá.

Rakd meg a tetejét hámozott, apróra vágott paradicsommal és ízlés szerinti mennyiségű mozzarellával. Tedd 250 fokosra előmelegített sütőbe, és addig süsd, míg nem keletkezik rajta barnás kéreg. Tálalás előtt díszítsd a közepét két bazsalikomlevéllel. (Forrás: InterCom.)

Pizza Napoletana, ahogy Julia roberts szereti

 

 Ízek, imák, szerelmek

 

Liz: – Kérdezek valamit. Amikor egy pasi meglátott meztelenül…

Sofi: – Kevés látott.

Liz: – Jó, de… Volt olyan, hogy elment a kedve? Elmenekült?

Sofi: – Nem.

Liz: – Mert nem érdekli őket. Egy pucér nő már önmagában főnyeremény nekik. Utálok már nemet mondani, és azon gondolkodni, mit ettem előző nap. Utálom a kalóriákat számolni, aztán büntetni magam, ha túlzásba estem. Nem fogom vissza magam. Nem akarok elhízni, de bűntudat nélkül eszem. Szóval, megeszem ezt a pizzát, aztán megnézzük a focimeccset, és holnap elmegyünk vásárolni, veszünk magunknak egy mérettel nagyobb farmert.

Mindene megvolt, amire a modern nőnek szüksége lehet: férj, ház, karrier, belátható távlatok – ám Liz Gilbert (Julia Roberts) rájön, hogy egyikre sem vágyik. Arról viszont fogalma sincs, hogy mire van szüksége igazán. Egy csúnya válás után egy váratlan döntéssel elhagyja addigi élete biztonságos kereteit, és hosszú útra indul, hogy teste és lelke is megkapja, amire igazán vágyik.
Utazásai során Olaszországban felfedezi az evés őszinte örömét, Indiában megismeri az ima erejét, és végül Balin váratlanul átélheti a belső békét és az igaz szerelemmel járó kiegyensúlyozottságot.

A forgatókönyv Elizabeth Gilbert nagy sikerű, saját életén alapuló könyvéből készült, mely gyorsan bestsellerré vált.
Ebben az önéletrajzi ihletésű filmváltozatban Julia Roberts játssza el a mindent elveszítő, majd csodás tájakon, csodás kalandok útján önmagára találó nő történetét, melyben partnerei között van a sármos Javier Bardem is!

Mozibemutató: 2010. október 14.
Eredeti cím: Eat Pray Love

Főszereplők: Julia Roberts, Javier Bardem, James Franco, Billy Crudup
Írta: Elizabeth Gilbert, Ryan Murphy, Jennifer Salt
Rendezte: Ryan Murphy

Pizza Napoletana, ahogy Julia Roberts szereti15 tény, amit tudni szeretnél Julia Roberts új filmjéről

Hollywood üdvöskéje már jóval korábban divatba hozta a nagy szájat és a telt ajkakat Angelina Jolie-nál, de az egykori micsoda nő ma már koránt sincs annyira reflektorfényben, mint a kilencvenes években.

Új, nagy sikerű spirituális love storyja, az Ízek, imák, szerelmek kapcsán utánajártunk mindennek, amit Juliáról és a filmről tudni kell. »


A film honlapja:
www.eatpraylove-movie.net »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top