Gasztro

Görög muffin – recept képpel

Próbáld ki a ma oly divatos muffin egy görögös változatát! A baklava ízvilágával és a tél fűszereinek felhasználásával különleges csemegét alkothatsz.

Görög muffinHozzávalók

a tésztához:
• 30 dkg liszt
• 2 kiskanál sütőpor
• 10 dkg cukor
• 2 evőkanál méz
• ½ citrom reszelt héja
• 3 evőkanál olaj
• 5 dkg olvasztott vaj
• 1,5 dl tej
• 1 tojás

a töltelékhez:
• 1 csésze apróra vágott mandula, dió vegyesen
• 3 evőkanál barnacukor
• 3 evőkanál őrölt fahéj
• 1 kiskanál őrölt szegfűszeg

Előkészületek

A sütőt melegítsd elő 180 fokra, a muffin formát pedig béleld ki papírkosárkával. A töltelékhez valókat keverd össze egy tálba, majd készítsd el a muffin tésztáját.
Egy nagy edényben keverd el a lisztet, a sütőport, a citrom reszelt héját, egy másik edényben pedig a folyékony anyagokat: a tojást, az olajat, az olvasztott vajat, a mézet, a cukrot és a tejet. A két masszát fakanállal keverd eggyé: a lisztet szórd bele a tojásos masszába.

A muffinforma feléig tegyél a tésztából, szórj rá 1 evőkanál fűszeres-diós-mandulás tölteléket, és fedd be a masszával úgy, hogy a tészta egy ujjnyival a perem alatt maradjon. Ezzel az eljárással kell a többi muffinnál is eljárni. Ha marad a töltelékből, akkor nyugodtan szórj belőle a muffin tetejére.

Kb. 15-20 percig, tűpróbáig kell sütni, míg a teteje enyhén megbarnul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top