Gasztro

Talán mégsem annyira egészséges?

Ha azt hiszed, hogy a light, zsírszegény és fogyókúrás élelmiszerek egészségesek, tévedsz. Mutatunk néhány kifejezetten egészségtelen "egészséges" finomságot.

Talán mégsem annyira egészséges?1. Light fagyi: A light jégkrémek jó részében valóban kevesebb kalória van, mint a normál fagyiban, ám erre semmi garancia nincs. Ráadásul a light jégkrémnek általában nincs is meg az a finom, telt íze, amelyre annyira vágysz, mikor kinyitod a jégkrémes dobozt. Az eredmény: könnyen lehet, hogy többet fogsz enni belőle, mint amennyit eredetileg terveztél.

Mit egyél helyette? Készítsd el a saját fagylaltodat zsírszegény natúr joghurtból és friss gyümölcsből, vagy válassz egy gombóc gyümölcsfagyit, esetleg próbáld ki a gyümölcssörbetet.

2. Diétás kóla: Egy 2008-ban készült tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a naponta legalább egy diétás kólát megivókat jobban fenyegeti az úgynevezett metabolikus szindróma, vagyis a hasi elhízással, illetve a szívbetegségek és a cukorbaj nagyobb kockázatával járó tünetegyüttes. A jelenség oka egyelőre nem ismert, a kutatók jelenleg azt próbálják igazolni, hogy vajon a diétás üdítők összetevői vagy inkább a diétás üdítők fogyasztásához társuló étkezési szokások a ludasak.

Mit igyál helyette? Ha a víz nem a te italod, csavard bele egy citrom vagy egy narancs levét. Ha szénsavas italra vágysz, a gyümölcslé szénsavas ásványvízbe is kerülhet.


3. Zsírszegény sütik:
Sok fogyókúrázó szinte vérszemet kap a zsírszegény édességek láttán, és (tévesen) azt gondolja, hogy ezekből akármennyit ehet. Pedig az ilyen rágcsálnivalók ízbeli hiányosságait gyakran cukorral pótolják, így bár zsírból valóban kevesebbet tartalmaznak, kalóriából általában éppannyi van bennük, mint a hagyományos változatban.

Mit rágcsálj helyette? Gyümölcsöt, néhány szem diófélét vagy aszalt gyümölcsöket, esetleg saját kezűleg készített, kevés cukrot tartalmazó, teljes kiőrlésű sütit.

Tudjuk, hogy ilyen nagy melegben nehéz ellenállni a hűsítő finomságok csábításának: íme 3 ínycsiklandó recept!

Talán mégsem annyira egészséges?

 
Dinnyesörbet »

Talán mégsem annyira egészséges?

3 otthon is elkészíthető fagyi »

Talán mégsem annyira egészséges?

Klasszikus eperfagylalt házilag »

 

Fagyi.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top