Mesteri töltött húsok: 5 szuper recept

Megosztás
 
Még több megosztás ▾
Amikor töltött húsról esik szó, legtöbbünknek a megszokott, zsemlés-tojásos-petrezselymes töltelék jut eszünkbe, pedig elég néhány új hozzávaló meg egy kis fantázia, és máris ínyenc lakomává változik az egyszerű fogás.
2010. 06. 20. Gasztro rovat  Forrás: Nõk Lapja Konyha
 Zöldségekkel töltött pulykamell


Mesteri töltött húsok: 5 szuper receptHozzávalók 4 személyre:

• 60 dkg pulykamell
• 1 darab cukkini
• 1 darab kaliforniai paprika
• 2 darab t. v. paprika
• 3 darab paradicsom
• só, törött bors, provence-i fűszerkeverék
• olaj

A cukkinit és a paprikákat apró kockákra vágjuk. A paradicsomot leforrázzuk, a héját lehúzzuk, majd ezután hasonló méretű kockára vágjuk, mint a többi zöldséget. A zöldségeket tálba tesszük, megszórjuk a provence-i fűszerkeverékkel, majd sózzuk, kevés törött borsot is adunk hozzá, és összekeverjük.

A pulykamellet vékony pengéjű késsel felszúrjuk, ügyelve arra, hogy ne szúrjuk ki a pulykamellet máshol, majd akkora méretűre alakítjuk az üreget, hogy meg tudjuk tölteni. Betöltjük a zöldségkeveréket, majd egy hurkapálcával összetűzzük a töltőnyílást.

A pulykát kívülről is sózzuk, ízlés szerint megszórhatjuk még provence-i fűszerrel, meglocsoljuk egy kis olajjal, majd 160 °C-os sütőben készre sütjük (kb. 45-55 perc). Köretként főtt rizst kínálunk mellé.

 Sajttal és gombával töltött karaj


Hozzávalók 4 személyre:


• 60 dkg csontos karaj
• 20 dkg laskagomba
• 20 dkg kéksajt
• 2 gerezd fokhagyma
• só
olaj

Mesteri töltött húsok: 5 szuper recept


A gomba szárát levágjuk, majd viszonylag nagy kockákra aprítjuk. Serpenyőben kevés olajat hevítünk, lepirítjuk a gombát, sózzuk, és amikor a pirítás végén járunk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Ha elkészült, félretesszük hűlni, közben lereszeljük a sajtot, aztán a kihűlt gombához keverjük.
A karajt már eleve szeletelve kérjük a hentestől, úgy, hogy egy 15 dekás szelethez egy bordacsont tartozzon, majd felszúrjuk, körbesózzuk, és betöltjük az üregbe a sajtos-gombás tölteléket. Serpenyőben mindkét oldalát elősütjük, majd 180 °C-os sütőben 10 percig sütjük. Petrezselymes burgonyapürét kínálunk mellé.

 Húskrémmel töltött sertéssült répalepénnyel


Hozzávalók 4 személyre:


Mesteri töltött húsok: 5 szuper recept• 80 dkg sertéscomb
• 2 szelet kenyér
• 2 tojás
• 1 csokor petrezselyem
• só, bors, majoránna
• 0,5 dl tejszín
• olaj

A lepényhez:

• 50 dkg répa
• só
• 2 tojás
• 2 evőkanál liszt
• olaj a sütéshez

A sertéscombból levágunk és ledarálunk egy 20 dekás adagot, majd turmixgépbe tesszük, és összeturmixoljuk a tejszínnel (akinek nincs ilyen gépe, átdarálhatja kétszer a húst, és utána keveri össze a tejszínnel). Egy rózsaszínű húskrémet kapunk, amelyet sóval, borssal, majoránnával ízesítünk. A kenyérszeletek héját levágjuk, majd 1×1 cm-es kockákat vágunk belőle. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájába rakjuk a kenyérkockákat. Amikor felszívták, és szép sárgák lettek, belekeverjük őket a húskrémbe, és hozzáadjuk a vágott petrezselymet is.

A maradék sertéscombot kétujjnyi szeletekre vágjuk, a szeleteket felszúrjuk, majd az üregekbe töltjük a tölteléket. Kívül is sózzuk, megszórjuk majoránnával, és minden oldalát elősütjük serpenyőben. Utána 170 °C-os sütőben kb. 20 percig sütjük.

A lepényhez a répát lereszeljük, sózzuk, hozzáadjuk a tojásokat és a lisztet. Összekeverjük, majd lepényeket formálunk belőle, és előmelegített teflonserpenyőben, kevés olajon mindkét oldalát megsütjük, majd köretként a hús mellé tálaljuk.

 Káposztás tésztával töltött kacsamell


Hozzávalók 4 személyre:


Mesteri töltött húsok: 5 szuper recept• 3 darab bőrös kacsamell (kb. 75 dkg)
• 2 kg fejes káposzta
• 40 dkg kockatészta
• só, bors, rozmaring
• 2 evőkanál cukor
• 2 szál répa
• 1 szál fehérrépa
• 1 evőkanál paradicsompüré
• 1 teáskanál liszt
• olaj a sütéshez

A káposztát lereszeljük, ügyelve arra, hogy a torzsáját ne reszeljük bele. Besózzuk, kicsit állni hagyjuk, és amikor már levet engedett, kinyomkodjuk. Serpenyőbe tesszük, és a cukorral pirítani kezdjük. Addig pirítjuk, amíg szép barnára pirul, közben a tésztát kifőzzük sós vízben. Leszűrjük, összekeverjük a pirított káposztával, enyhén megborsozzuk.

A kacsamellet a bőrével lefelé fordítjuk, és úgy szeljük fel, hogy teljesen ki tudjuk nyitni, majd jó vékonyra kiklopfoljuk, figyelve arra, hogy a hús ne szakadjon szét. A káposztás tésztát a kiklopfolt húsba tesszük, és betekerjük. Körbetekerjük egy darab alufóliával is, hogy ne tudjon kinyílni. Serpenyőben kevés olajat melegítünk, és úgy sütjük körbe a húst, mintha nem is lenne rajta fólia, utána 160 °C-os sütőben még 10 percig sütjük.

A répát és a gyökeret karikára vágjuk, kevés olajon barnára pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, és azt is pirítjuk a zöldségekkel együtt. Amikor a paradicsompüré is lepirult, hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, felöntjük 2 dl vízzel, és forralni kezdjük. Rozmaringot és sót adunk hozzá, és amikor besűrűsödött, leszűrjük. A mártást a kacsával együtt tálaljuk.

 Libamájjal töltött csirkemell polentával


Hozzávalók 4 személyre:

• 4 fél csirkemell (kb. 75-80 dkg)
• 50 dkg libamáj
• 1 fej vöröshagyma
• só, törött bors, majoránna
• 15 dkg kukoricadara
• 10 dkg vaj
• 10 dkg csipkebogyólekvár
• 1 dl narancslé
• olaj

Mesteri töltött húsok: 5 szuper recept


A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott libamájat. Sózzuk, megszórjuk kevés majoránnával, és rövid idő alatt megsütjük. Leöntjük róla a zsírt, és kicsit hagyjuk hűlni. Közben a csirkemelleket felszúrjuk, kívül besózzuk, kevés törött borssal megszórjuk. Az üregbe töltjük a májat, majd közepes lángon elősütjük mindkét oldalát. Utána 180 °C-os sütőben készre sütjük kb. 10 perc alatt. A polenta elkészítéséhez 6 dl sós vizet forralunk, beledobjuk a vajat, beleszórjuk a kukoricadarát, majd kevergetés mellett megfőzzük a polentát. A csipkebogyólekvárt felforraljuk, hozzáadjuk a narancslevet, összeforraljuk, és a csirkemell, illetve a polenta mellé tálaljuk.

Mesteri töltött húsok: 5 szuper recept

3 isteni cseresznyés desszert »
Mesteri töltött húsok: 5 szuper recept

5 spórolós rakottas »
Mesteri töltött húsok: 5 szuper recept

3 különleges bodzás finomság »



Cikkünk a Nők Lapja Konyha májusi számából közölt részletet.

Itt tudsz előfizetni a magazinra »

Recept.lap.hu »

Címkék: recept, hús
Ajánlott oldalak: Recept, Húsbolt, Konyha, Pite
Kapcsolódó hozzászólások
Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás
Nyereményjáték Nesquik kakaó ital

Nesquik kakaó ital

Megnyerheted a Nesquik ajándékát, egy Nesquik családi csomagot!

Játszom
Nyereményjáték Bögre áprilisban

Bögre áprilisban

Megnyerheted a Nők Lapja Café egyedi bögréjét!

Játszom

Címlapon

Legjobbak

Út a semmibe – lenyűgöző képek

Út a semmibe - lenyűgöző képek

Az Atlanti út 8 hídból áll. A Romsdal-félszigetet köti...
Facebook lájkok száma
Családi titkairól vallott Várkonyi Andrea

Családi titkairól vallott Várkonyi Andrea

A Tények műsorvezetője eredetileg orvosnak készült, ám...
Facebook lájkok száma Hozzászólások száma2
Tangó: Tűz, szenvedély, erő, erotika

szenvedély és erotika

Tűz, szenvedély, erő, erotika, bizalom, odaadás,...
Facebook lájkok száma
Színes-vicces plakátok a természetért

Színes-vicces plakátok a természetért

Érdekes, vicces, meghökkentő plakátok, amelyek a...
Facebook lájkok száma
Ők a filmipar legdögösebb pasijai

Ők a filmipar legdögösebb pasijai

A romantikus filmek elmaradhatatlan „kellékei” a...
Facebook lájkok száma
Pályázatra fel – Legyen tiéd a legszebb balkon!

Pályázatra fel – Legyen tiéd a legszebb balkon!

„Mutasd a balkonod, megmondom ki vagy!” szlogennel...
Facebook lájkok száma
Elképesztő: szénből készítenek sajtot

Szénből készítenek sajtot

Nem túl gusztusos, de az ínyencek odavannak érte.
Facebook lájkok száma

Nem is hinnéd, hogy erre is jó az útifű!

Rálépsz, figyelmen kívül hagyod, vagy megpróbálod...
Facebook lájkok száma
Medencék: a fillérestől a méregdrágáig

Medencék: a fillérestől a méregdrágáig

Hamarosan itt a pancsolószezon, nem árt körbenézni,...
Facebook lájkok száma
Újabb világsztár érkezett Magyarországra

Újabb világsztár érkezett Magyarországra

Újabb világsztárral bővült a Spy című kémvígjáték...
Facebook lájkok száma

Legtöbbet megosztott cikkek

Mesebeli növényalagutak, ahol végigsétálnánk

Mesebeli növényalagutak, ahol végigsétálnánk

Ha tudnánk irányítani az álmainkat, akkor azt...
Facebook lájkok száma268
A jóganadrág váltja le a farmert

A jóganadrág váltja le a farmert

Az amerikai tinik szerint a farmer már nem menő.
Facebook lájkok száma143
Bámulatos fotók: legóból építette meg a Jégvarázs palotáját az apuka

Bámulatos fotók: legóból építette meg a Jégvarázs palotáját az apuka

Hivatalos játékkészlet lehet a kreatív apuka...
Facebook lájkok száma73
3 recept avokádóval

Avokádó

Most akkor zöldség vagy gyümölcs? A végeredmény, úgy...
Facebook lájkok száma58
Málnás túrótorta fehér csokival megspékelve

Málnás túrótorta fehér csokival megspékelve

Túrórudi-torta továbbfejlesztve fehér csokisra,...
Facebook lájkok száma52
Futtatók markában – magyar prostituáltak Zürichben

Futtatók markában – magyar prostituáltak Zürichben

A többség kényszer hatására válik prostituálttá
Facebook lájkok száma50
Oreo torta

Oreo torta

Te is imádod az Oreo kekszet? Képzelj el egy egész...
Facebook lájkok száma41
Arcporszívó és glamúrsisak – a legbizarrabb szépségkütyük a múltból

Arcporszívó és glamúrsisak – a legbizarrabb szépségkütyük a múltból

Egy elszánt nő, aki változtatni akar a külsején,...
Facebook lájkok száma38

© 2014 NLC - Nők lapja café. sanoma média budapest zrt. Minden jog fenntartva | impresszum | médiaajánlat | közönségszolgálat | felhasználási feltételek | adatvédelem