Gasztro

Budapesten járt a pástétomok királya

Gérard Vié Michelin-csillagos mesterszakács exkluzív bemutatót tartott az egyik budapesti szállodában.
Gérard Vié tökéletes szakácstudományának gyökerei gyermekkorához vezethetők vissza, hiszen nagynénje isteni házikosztján nevelkedett és már tizenöt évesen tudta, hogy szakács lesz. A párizsi vendéglátóipari iskola és a híres párizsi Lucas Carton étteremben töltött gyakorlati évek után szaktudását a párizsi Hôtel La Pérouse-ban és a londoni Carlton’s Towerben tökéletesítette. 1969-ben hozta létre a “Les Trois Marches” haute cuisine (magas konyha) éttermet, amely szerepel a Michelin, a GaultMillau, a Le Bottin Gourmand és a Pudlo kalauzokban is. Az haute cuisine világában eltöltött 37 év után, a Michelin-csillagos séf visszatér a gyökerekhez és a bisztrók varázsát választja, amikor Párizsban megnyitja “Les Terrines” nevű éttermét.”

A Francia Nagykövetség támogatása mellett Gérard Vié, a Michelin-csillagos francia mesterszakács különleges esemény keretei között avatta be a csúcsgasztronómia iránt érdeklődőket a pástétomok rejtelmeibe. A séf a Les Terrines című kötetének bemutatására érkezett Bécsbe, majd átugrott Budapestre is, hogy a francia gasztronómiát megújító séfek tiszteletére rendezett eseménysorozat keretében hazánkban is bemutatkozzon. A bemutató nem mindennapi helyszínéül a Sofitel Budapest Chain Bridge konyhája szolgált. Az este folyamán kiderült, hogy a séf magyarországi látogatása után eldöntötte, legközelebb paprika ihlette pástétom megalkotására készül, kötete pedig jövőre magyar nyelven is megjelenik.

Kiváló hangulat uralkodott a Sofitel Budapest Chain Bridge falai között, hiszen a tökéletes ízek harmóniája mellett kiváló évjáratú francia és magyar borok nagy választékából is válogathattak a meghívott vendégek a különleges gasztroeseményen. A magyar közönség egy valóban szokatlan helyszínen csodálhatta meg a kacsamájpástétom készítésének fortélyait, hiszen a Gérard Vié bemutatójára a hotel konyhája biztosította a helyszínt. A vendégek kizárólag kötény és kuktasapka viselése mellett léphettek a konyhába.

René Roudaut – Franciaország magyarországi nagykövete és Gérard Vié – mesterszakács
René Roudaut – Franciaország magyarországi nagykövete
és Gérard Vié – mesterszakács

Gérard Vié pástétomokról szóló könyvét már bemutatták külföldön, és remélhetőleg Magyarországon is hamarosan sor kerül majd erre az eseményre. A mesterszakács a Magyarországon töltött rövid idő alatt is annyira megszerette hazánkat és a magyar ízeket, hogy következő pástétom receptjét paprikával kiegészítve kísérletezi ki. Az így megalkotott újabb gasztronómiai csodát pedig Magyarországról szeretné elnevezni.

Budapesten járt a pástétomok királya

Az este végén mindenki elégedetten és jóllakottan távozott, otthon is egyszerűen elkészíthető pástétomrecepttel a zsebében.

Francia receptek, ha kedvet kaptál a főzőcskézéshez:

Budapesten járt a pástétomok királya


3 szuflé recept »

Budapesten járt a pástétomok királya


3 tavaszi variáció quiche-re »

Budapesten járt a pástétomok királya


Mámorító francia receptek »

recept.lap.hu »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top