Gasztro

Mozizás káros mellékhatásokkal?

Létezik mozi pattogatott kukorica nélkül? Hát persze, hogy nem! De vajon mennyi kalóriát és zsírt jelent a vászon előtti nasizás?

Mennyire hizlal a pattogatott kukorica?10 dkg natúr pattogatott kukorica, kevés olajjal készítve körülbelül 387 kalóriát, 78 gramm szénhidrátot, 13 gramm fehérjét, 15 gramm élelmi rostot és 5 gramm zsiradékot tartalmaz. Ez lényegesen kevesebb, mint amennyi ugyanennyi chipsben vagy édességben van, ráadásul a popcorn kiváló forrása a B1- és B2-vitaminnak, valamint a vasnak.

Sajnos azonban a moziban kapható pattogatott kukoricához rengeteg vajat és sót, az édes változatokhoz pedig komoly adag cukrot adnak hozzá. A vaj ráadásul egészségtelen telített zsírsavakat tartalmaz nagy mennyiségben.

A legjobb, ha inkább otthon készíted el a pattogatott kukoricát forró, lefedett serpenyőben, amiből a gőz azért távozni tud. Egy pici növényi olajat hozzáadhatsz az íze kedvéért, és azért, hogy ne égjen oda.

mozi.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top