Gasztro

A sztárséf receptje: Rukolasaláta kecskesajttal és áfonyával

Ha tehetjük, minél több ételbe csempésszünk gyümölcsöt, és ha csak lehet, nyersen. A nyári időszakban válogathatunk a jobbnál jobb alapanyagok közt, csupán arra kell ügyelnünk, hogy mit, mivel kínálunk.

Saláták gyümölccselA gyümölcsök és a húsok nagyon jól illenek egymáshoz, persze nem minden gyümölcs és nem minden hús esetében van ez így. De egy télen készített, akár egybesült húshoz kínált nehezebb salátába is kockázhatunk almát, és a körte vagy a narancs is ideális „salátakellék”.

A Tamás által kínált receptek sorában az első az a rukolás-kecskesajtos-áfonyás saláta, amely önálló fogásként is fogyasztható, de kínálhatjuk valamilyen húsétel köretének is. A rukola enyhén csípős ízvilága illik a kecskesajtéhoz, de inkább válasszunk lágy, krémes sajtot, ne a darabos omlós változatot. Ehhez a keverékhez legjobb friss áfonyát használni, ami amúgy is egy rendkívül egészséges gyümölcs. Ne feledjük: minél színesebb egy gyümölcs, annál jobb immunvédő! Az áfonya nálunk nem terem túlzottan sok helyen (a savas talajt kedveli), de Erdélyben rendkívül elterjedt, ott bort és lekvárt is készítenek belőle.

Tamás kedvence a parajos-lilahagymás-mangós saláta, amelyhez a képeken látható módon, egy jókora befőttes üvegben nem is annyira keveri, mint inkább összerázza az öntetet.

A harmadik salátában klasszikus párosítást is találunk, a kéksajtot dióval. Ebbe a salátába tehetünk körtét is a zöldalma helyett, és bár az alma miatt sokan meglocsolnák egy kis citrommal, inkább ne tegyék. Elég hozzá egy kevés olaj, így is ereszt egy kis levet, épp annyit, amennyire szükség van.

Jó étvágyat!

 

Rukolasaláta kecskesajttal és áfonyával (10 perc)

Hozzávalók: 20 dkg rukola, 20 dkg lágy kecskesajt, 20 dkg friss áfonya, extra szűz olívaolaj.

A salátát megmossuk és alaposan lecsepegtetjük. Az áfonyát nem mossuk, csak megtisztogatjuk az apró levelektől, szöszöktől. A salátát az olajjal és az áfonyával összekeverjük, és rámorzsoljuk vagy rákockázzuk a kecskesajtot.

Saláták gyümölccsel

További két isteni gyümölcsös saláta receptet (Almás-diós jégsaláta kéksajttal, Parajsaláta mangóval) találhattok az eheti Nők Lapjában!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top