Gasztro

A 3 leghizlalóbb szokás

Akármilyen erős elhatározással vágsz is .bele a diétába, előfordulhat, hogy úgy térsz le a helyes vágányról, hogy még csak észre sem veszed. Megmutatjuk a három leghizlalóbb szokást.

1. A rohanás miatt kihagyod a reggelit. Ha nincs időd reggel enni, tízre már kopogni fog a szemed az éhségtől. Amikor viszont farkaséhes vagy, már nemigen mérlegelsz, megveszed az első kakaós csigát, ami a kezed ügyébe kerül.

Mi a megoldás? Amikor felkelsz, rögtön önts rá egy kis tejet egy kevés gabonapehelyre, és öltözés, sminkelés közben egyél egy-egy falatot. Ez sem ideális megoldás, a legjobb lenne, ha ülve reggeliznél, de a semminél valamivel jobb. Vigyél magaddal egy almát vagy egy banánt, hogy legyen valami egészséges a kezed ügyében, ha megéhezel.

2. Messze még a vacsora, és máris éhes vagy. Este vacsorázni mész, de még csak öt óra van, és a gyomrod máris korog.

Mi a megoldás? Válassz egy 150–200 kalóriás fogást, például egy pohár joghurtot gyümölccsel vagy hasábokra vágott zöldségekkel, esetleg egy teljes kiőrlésű zsemlével.

3. Lefekvés helyett nassolsz. Korog a gyomrod, és az ételen kívül semmi másra nem tudsz gondolni.

Mi a megoldás? Süti helyett inkább válassz egy rostos gyümölcsöt, például egy körtét, esetleg egy banánt. És feltétlenül pihend ki magad: egy tanulmányban középkorú nők étkezési és alvási szokásait vizsgálták. Az eredmény szerint azoknak, akik 5 vagy kevesebb órát aludtak naponta, 32 százalékkal nagyobb esélyük volt az elhízásra, mint azoknak, akik legalább 7 órát töltöttek az ágyban.

A 3 leghizlalóbb szokás

Reggelik gazdagon »

 A 3 leghizlalóbb szokás

4 tipp reggelire »

A 3 leghizlalóbb szokás

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top