Gasztro

Gyorsan valami finomat: 3 levelestészta-recept

A leveles tészta az időhiánnyal küzdő háziasszonyok egyik legjobb barátja lehet, amivel érdemes kísérletezni, mert nemcsak rétes készíthető gyorsan belőle, hanem számos egyéb sós és édes finomság is.

Vrábel Kriszta ezúttal sós verzióra ad ötleteket, ezeknek a megvalósítása átlagosan 20 percet vesz igénybe, utána már csak a családtagok és a barátok dicséretét kell bezsebelnünk!

 Spenótos-fetás-szezámmagos háromszög


Gyorsan valami finomat: 3 leveles tészta receptFinom vendégváró falat. Ha nagyobb háromszögeket készítünk, akár uzsonnaként is vihetjük magunkkal a munkahelyünkre.

Hozzávalók 40 darabhoz:

• 50 dkg leveles tészta
• 25 dkg mirelit spenót
• 20 dkg feta sajt
• 2 gerezd fokhagyma
• só, bors, reszelt szerecsendió
• szezámmag
• olívaolaj
• 1 tojás

A felengedett spenótot olívaolajon, a felaprított fokhagymával pároljuk készre. Vágjuk fel egészen kis kockákra a sajtot (nem baj, ha szétmorzsolódik), és keverjük a spenóthoz. Borsozzuk, kevés szerecsendióval ízesítjük, és ha kell, sózzuk (a sajt önmagában is elég sós). Nyújtsuk ki a tésztát fél cm vastagra, vágjunk belőle kb. 7×7 cm-es négyzeteket. Tegyünk minden négyzet közepére egy kevés spenótos-fetás tölteléket, a szélét kenjük meg a felvert tojással, majd hajtsuk háromszög alakúra. A tetejét ismét kenjük meg a tojással, és szórjunk rá szezámmagot. 200 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig süssük.

Elkészítés: 20 perc

Sütés: 25 perc

 Csirkés-cukkinis-aszalt paradicsomos lepény

Gyorsan valami finomat: 3 leveles tészta receptLepényként elkészítve egyszerű, de nagyon látványos fogást varázsolhatunk a leveles tésztából. Én most egy gyors, húsos feltétet készítettem rá.

Hozzávalók 1 nagy lepényhez:

• 25 dkg leveles tészta
• 1 csirkemellfilé
• 1 közepes cukkini
• 6 szem aszalt paradicsom
• 3 gerezd fokhagyma
• só, bors, friss oregánó
• olívaolaj

A csirkemellet kockázzuk fel, olívaolajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a felaprított fokhagymát és a káposztareszelőn lereszelt cukkinit. Sózzuk, borsozzuk, összevágott friss oregánóval ízesítsük. Pároljuk a keveréket 1-2 percig, majd terítsük el a kinyújtott leveles tésztán, és szórjuk rá a felaprított aszalt paradicsomot is. 200 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig süssük.

Elkészítés: 20 perc

Sütés: 25 perc

 Erdei gombás tortácska


Gyorsan valami finomat: 3 leveles tészta receptNálam ez is bevált vendégváró falat. A feltétet nagyon egyszerű elkészíteni, az erdei gombák gazdag íze pedig mindenkit elvarázsol. Könnyű vele dicséretet bezsebelni.

Hozzávalók kb. 20 darabhoz:

• 25 dkg vajas leveles tészta
• 25 dkg erdei gomba (mirelit is lehet)
• 1 dl száraz fehérbor
• 1 csokor petrezselyem
• 1 kis fej vöröshagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• só, bors, friss kakukkfű
• 2 dkg vaj
• olívaolaj

A vaj és az olívaolaj keverékén pirítsuk meg az apróra kockázott hagymát, adjuk hozzá a gombát, majd a felaprított fokhagymát. Öntsük fel a borral, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük az aprított petrezselyemmel és a kakukkfűvel, majd pároljuk készre a gombát. Nyújtsuk ki a tésztát fél cm vastagra, szúrjunk belőle korongokat, halmozzuk rájuk a feltétet. 200 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig süssük.

Elkészítés: 15 perc

Sütés: 25 perc

Recept.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top