3 mennyei húsvéti sütemény

A húsvéti vendégjáráshoz hozzátartozik a vendéglátás is. A sós előételek, pogácsák mellett jó, ha van néhány – több napot is könnyedén átvészelő – sütemény, amellyel meg lehet kínálni a lelkes és éhes locsolókat.
Márványos piskóta

 

Nagyobb képért katt ide!
Nagyobb képért katt ide!

Egyszerű, finom és látványos sütemény. Kávé mellé ideális.

  • 4 tojás
  • 2 ek. holland kakaópor
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg rétesliszt
  • 4-5 ek. tej
  • 1 cs. vaníliás cukor

A tojásokat habosra keverem a cukorral, majd hozzáadom a felolvasztott vajat és a tejet, végezetül belekeverem a lisztet. A tésztát nagyjából megfelezem. Az egyik részébe kakaóport keverek. Előveszem a szilikon tortaformámat. Fogok két kanalat, és váltva kanalazom a tésztáimat a forma közepébe. Amikor ennek a végére érek, akkor az egyik kanállal egy kicsit belekavarok, hogy ne legyen olyan rém szabályos.

180 fokra előmelegített sütőben úgy 40-45 perc alatt készre sütöm.

Répatorta

Nagyobb képért katt ide!
Nagyobb képért katt ide!

Nagyon finom, ízgazdag, tökéletesen húsvéti sütemény.

  • 14 dkg répa (pucolt állapotban)
  • 1,5 dl olaj
  • 10 dkg aszalt barack
  • 18 dkg rétesliszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 tk. őrölt szegfűszeg
  • ½ csomag sütőpor
  • 3 tojás

A répát megpucolom, nagy lyukú reszelőn lereszelem, a barackot apró kockákra vágom. A cukrot a tojással habosra keverem, majd beleteszem a gyümölcsöt, a zöldséget, és hozzáöntöm az összes többi alapanyagot, majd az egészet egy szilikon kuglófformába öntöm. 180 fokra előmelegített sütőben úgy 40-45 perc alatt készre sütöm.

Húsvéti csokoládétorta

 

Nagyobb képért katt ide!
Nagyobb képért katt ide!

Csokoládéimádók számára kötelező.

  • 12 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 6 tojássárgája
  • 2 ek. holland kakaópor
  • 1 tk. sütőpor
  • 4 ek. rum
  • 15 dkg finomliszt
  • 6 tojás kemény habja

Töltelék:

  • 40 dkg mascarpone
  • 5 dkg porcukor
  • 2,5 dkg holland kakaópor
  • díszítésnek 10 dkg fehér csokoládé

A tojássárgáját a cukorral habosra keverem, hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, a megolvasztott vajat, a rumot. Alaposan kikeverem a tésztát, majd a keményre vert tojáshabot is hozzáadom, de nagyon óvatosan, nehogy összetörjön. Zsírozott, lisztezett 26 centis tortaformába vagy szilikonformába öntöm, és a 190 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm.

Amíg sül a tészta, addig kikeverem a tejszínkrémet egy kevés cukorral és kakaóporral, és a hűtőbe teszem dermedni.

A kész tortát rácsra borítom, és megvárom, amíg teljesen ki nem hűl. Amikor kihűlt, vízszintesen kettévágom, és a mascarponés krém háromnegyedével megtöltöm. A maradék krémet a torta tetején elsimítom. Díszítésként egy kevés fehércsokoládé-forgácsot szórok a krémre.

Jót tesz neki egy éjszaka a hűtőben.

Megosztás
 

Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

bigacsiga2 2009-04-16 14:05

Vagy ugyan ebből a mennnyiségből 10 perces kuglóf is készíthető:

 

Tízperces kuglóf / mindmegette.hu

 

Hozzávalók:

ˇ  4 tojás

ˇ  20 dkg cukor

ˇ  1 csomag vaníliás cukor

ˇ  1 dl olaj

ˇ  1 dl tej

ˇ  20 dkg liszt

ˇ  fél csomag sütőpor

ˇ  1 csipet só

ˇ  2 evőkanál kakaópor

Elkészítés: A tojások sárgáját kikeverjük a kétféle cukorral, hozzáöntjük az olajat, tejet, belekeverjük a sütőporral elegyített lisztet. Beleforgatjuk a tojások habját, és kilisztezett-kivajazott, közepes kuglófformába öntjük a massza kb. 2/3-át. A maradék tésztába keverjük a kakaóport, és a sárga tésztára kanalazzuk. Előmelegített sütőben 15 percig nagy- /gázsütő 8-as fokozat/, majd 4-es fokozaton sütjük, még kb. 40 percig.

Megjegyzés:
Tényleg 10 percen belül kikeverhető! Elrontani nem lehet, ízlés szerint tehetünk bele meggyet, mazsolát, diót, stb.

bigacsiga2 2009-04-16 14:01

Az első süti Zebra torta névre hallgat, és egyáltalán nem kell belekavarni, az úgy jó szabályosan:

 

 

 

Ez a Vas Népéből származó recept nagyon jó:

 

 

 Zebratorta / zizi5

 

 Hozzávalók:

6 tojás, 30 dkg porcukor, 1,5 dl víz, 1,5 dl olaj, 37 dkg liszt, 1 cs sütőpor (nekem 10 gr), 2 púpozott ek. kakaó

 

 A 6 tojásfehérjét keményre verjük 5 dkg porcukorral.

A hat tojássárgát habosra keverjük 25 dkg porcukorral, folytonos keverés közben belecsorgatjuk a langyos vizet és a langyos olajat. Géppel belekeverjük a lisztes sütőport. A tésztát kettéosztjuk. Egyik felébe keverjük a kakaót. A felvert tojásfehérjét megfelezve beleforgatjuk a tésztákba (a kakaósba kicsivel többet teszünk). Tortaformába töltjük az alábbiak szerint: a tortaforma közepébe csurgatunk 1 ek világos masszát, majd rá 1 ek kakaós masszát, s így tovább, amíg el nem fogy. 170 fokon kb. 1 óra hosszat sütjük. Tűpróba javasolt. Rácson hagyjuk kihűlni.

 

Bebeus 2009-04-11 12:46

Én Dunahullámot készítek. Szerintem nagyon finom és nem is kell pár napig tartogatni...legalábbis nálunk.:D

netuddki990 2009-04-11 12:45

Köszi, ki fogom próbálni!

Kellemes Húsvétot!

csak2000 2009-04-11 10:31

Bögrés sütit találsz itt a neten, nem szárad ki, és lehet ezerféle variációban csinálni. Nálunk a csokisziruppal - nem krém  - a legmenőbb. Úgy csinálom,hogy mikor megsült a süti,akkor kockára vágom és egyenként beleforgatom a csokimázba, utána meg kókuszreszelékbe. Fóliával,v.folpakkal letakart tálcára teszem,hogy ne masztatoljon és pár órára a hütőbe landol a tálca, a tartalmával együtt :)ennyi idő alatt megszilárdul a máz és nem keni össze a lakmározó sereg magát. Jó étvágyat hozza!

netuddki990 2009-04-11 00:49

Nekem egy picit későn jöttek ezek a receptek, pedig jól néznek ki. Ma este jönnek vendégek és már megcsináltam a tiramisu tortát. Nrm kifejezetten magyar, de olyan süti kellett, amit előre meg lehet csinálni.

De ezeket is ki fogom próbálni rövidesen!

maja55 2009-04-11 00:34

A csokitortát megcsináltuk, valóban nagyon finom. Annyit változtattam csak, hogy 8 tojásból készült, 20 dkg liszttel, rumaromával és krémbe kicsit több cukrot tettünk. Biztos, hogy sütjük még!

N?k Lapja Café 2009-04-11 00:34

A húsvéti vendégjáráshoz hozzátartozik a vendéglátás is. A sós előételek, pogácsák mellett jó, ha van néhány – több napot is könnyedén átvészelő – sütemény, amellyel meg lehet kínálni a lelkes és éhes locsolókat.

Tovább a cikkre...