Hozzávalók:
20 dkg tarkabab
só
1 piros kaliforniai paprika
1 csomag újhagyma
4 ek. almaecet
fekete bors
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 dl olívaolaj
A babot előző este alaposan átmossuk, és hideg vízbe áztatjuk. Másnap leöntjük róla a vizet, és friss hideg vízben feltesszük főni. Ízesítjük sóval, és miután felforrt, fedő alatt közepes lángon puhára főzzük. A hagymát karikákra, a fokhagymát szeletekre, a paprikát csíkokra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, beletesszük a fokhagymát és a paprikát, és állandóan kevergetve megpároljuk. Mikor a paprika kissé megpirult, hozzáadjuk az újhagymát és a finomra vágott petrezselymet. Miután átforgattuk, összekeverjük a még meleg, leszűrt babbal. Ízesítjük sóval, ecettel és frissen őrölt fekete borssal. Langyosan fogyasszuk, de persze hidegen is finom!