Gasztro

Böjtölj velünk! Rucolapestós spagetti

Könnyen gyorsan elkészül, és a kevéssé közismert borsmustár névre is hallgató ruccola igazán pikáns ízt ad a spagettinek.

Rucolapestós spagettiHozzávalók:

  • 50 dkg spagetti
  • 5 dkg rucola
  • fél citrom leve
  • 5 dkg parmezán
  • 0,5 dl extra szűz olívaolaj
  • frissen őrölt bors, só

Elkészítés:

Lobogó, sós vízben főzzük ki a spagettit.

Közben készítsük el a pestót: botmixerrel aprítsuk össze a rucolát az olívaolajjal, a citromlével és a lereszelt parmezánnal, majd frissen őrölt borssal fűszerezzük. Pár szál rucolát tegyünk félre. Szűrjük le a kifőtt tésztát, majd keverjük el a pestóval és az egész rucolalevelekkel. Azonnal tálaljuk!

Tipp: Könnyű, frissítő ebéd, 10 perc alatt elkészül, ha teljes kiőrlésű spagettivel készítjük, még az egészségünkre és a vonalainkra is vigyázhatunk vele.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top